Diós gesztenyetorta I.

Diós gesztenyetorta I. recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  8 tojás
•  30 dkg kristálycukor
•  1 dl víz
•  15-15 dkg finomliszt és őrölt dió
•  fél csomag sütőpor
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  finomliszt
a töltelékhez:
•  25 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
•  20 dkg porcukor
•  0.25 dl rum

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A vizet belekeverjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük.

2. Egy kikent, meglisztezett, 24 centi átmérőjű tortakarikába töltjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25 percig sütjük. Ezután 15 fokkal csökkentve a sütés erősségét, még 25 percig sütjük.

3. A töltelékhez a vajat vagy margarint először magában, majd a fölengedett, belemorzsolt gesztenyemasszával keverjük habosra. A porcukorral és a rummal ízesítjük.

4. A tortakorongot lapjában három részre vágjuk, és a gesztenyekrémmel megtöltjük úgy, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle. Jól behűtjük, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Diós gesztenyetorta I. recepthez fűződő történet, jótanács

A tészta sütése és felvágása gyakorlatot igényel. A sütésben kevésbé járatosaknak ezért segítség lehet, ha a tésztát 3 részre osztják, sütőpapírral bélelt tepsin egyenként kb.24 centi átmérőjű kerek lapokká kikenik (nyugodtan lehet egymás után, amikor az egyik megsült, nem kell egyszerre), majd a közepesen forró sütőben 14 percig sütik. Ezzel a módszerrel a tészta biztosan nem marad nyers, és nem is szárad ki, azonkívül nem kell lapjában sem szeletelni.

A leírásban szereplő Diós gesztenyetorta I. recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, gesztenyetorta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.