Túrótorta, mascarponés kókuszkrémmel
Elkészítés módja
1. A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A margarint habosra keverjük majd a cukrot hozzáadjuk. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, végül a túrót és a lisztet is belekeverjük. A masszát kivajazott, belisztezett tortaformába simítjuk.
2. Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175°C, légkeveréses sütőben 160°C) 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, csak ezután borítjuk ki.
3. A krémhez a mascarpone sajtot keverőtálba töltjük, majd a porcukorral meg a vaníliás cukorral édesítjük. A kókuszreszeléket a forrásban lévő tejbe szórjuk, kevergetve 1 percig főzzük, majd kihűtjük. Ezután a mascarponéhoz adjuk, simára keverjük, majd a tejjel kemény habbá vert habporral lazítjuk. A tortalapot lapjában kettévágjuk, a krém kétharmadát az alsó felére kenjük, majd a tetejét ráillesztjük. A maradék krémet a tetejére és az oldalára simítjuk. Hűtőszekrényben legalább egy órán át dermesztjük. Ezután tetejét durvára tört mogyoróval díszítjük.
Köszönjük Mária, a krémben eper darabok vannak.
Gratulálok nagyon finom torta szeletet kaptunk.A mascarponés krémeket nagyon szeretem.Valamilyen finom gyümölcs is van a szeletbe , így ahogy van Tökéletes Marcsi
Köszönjük szépen Edit.
Nagyon szép szelet.