Túrókrémtorta barackkal
Elkészítés módja
1. A tortakorongot lapjában kettévágjuk. A túrót áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. A zselatint a tejben kevergetve felforraljuk, feloldjuk. Amikor langyosra hűlt, a túróhoz adjuk, majd a kemény habbá vert tejszínhabot is beleforgatjuk.
2. A tortalapok egyik oldalát 3-3 evőkanál lekvárral megkenjük. Az egyiket a tortaformába visszatesszük. A fele túrókrémet rásimítjuk, majd a lecsöpögtetett barackot belenyomkodjuk. A maradék túrókrémet rákenjük. A másik tortalapot a lekváros oldalával lefelé a félkész tortára borítjuk.
3. Hűtőszekrényben néhány órán át dermesztjük. Tálaláskor a tortaformát leemeljük róla, porcukorral meghintjük, és forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Túrókrémtorta barackkal recepthez fűződő történet, jótanács
Barack helyett más befőttel vagy friss gyümölcsökkel is készíthetjük, például mandarinbefőtt, konzervananász, eper, málna.
Kedves t.variam.
Köszönjük az elismerő szavakat. A sok recept ami úgy mond, "restanciában" van, ...nos ezért találtuk ki a kedvencek felhasználói felületet. Ott elférnek, csupán Önnek kell majd strigulázni, melyiken van már túl és melyik recept elkészítése várat még magára. :)
Köszönöm az elismerő szavakat. Lehet, hogy egyszer rászánom magam a fotózásra. Van egy olyan gond, hogy nem nagyon mérem a hozzávalókat, ezért nehezen tudnék korrekt receptet írni. Pl. ebben az esetben sem.
És hogy viszonozzam az elismerést: ez az oldal nagyon megkönnyíti az ember életét, mert rengeteg finom receptet talál, egyben meg is nehezíti, mert szinte lehetetlenség mindent elkészíteni, nehéz dolog a választás. Nagyon sok ételt tervbe vettem már, és frusztrál, hogy még mindig nem készültek el. Pedig így is rengeteg időt töltök a konyhában.
Kedves t.variam.
Remekül áthidalta a készítés közben adódott apró nehézségeket és egy remek ízvilágú ételt alkotott. Sajnáljuk, hogy nem mutatja meg a többieknek fotó formájában, érdekes lett volna látni, átdolgozva.
Vasárnap megsütöttem, finom lett. Nem volt otthon porcukor, ezért a lekvárt összekevertem a befőtt levével, (persze, nem az egésszel) meg némi étkezési keményítővel felforraltam, ezt a szirupot kentem a lapokra, meg a tetejére. A tetejére előtte pici darabokra vágott barackot is raktam. Szóval, szép is lett.