Grillázsos, narancsos szelet

Grillázsos, narancsos szelet recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  25 dkg dióbél
•  40 dkg kristálycukor
•  4 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  8 tojás
•  2 evőkanál finomliszt
•  2 evőkanál rum
a krémhez:
•  3 tojás
•  20 dkg kristálycukor
•  1 narancs
•  30 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A diót egy serpenyőben, szárazon megpirítjuk. Amikor már csak langyos, vékony barna héját ledörzsöljük, és nagy lyukú szűrőbe töltve lerázogatjuk róla. 25 deka cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizálunk, majd a diót belekeverjük.

2. A vaj felével egy sütőlemezt (tepsit) kikenünk, a cukros diót, azaz a grillázst ráöntjük, fakanállal kissé ellapítjuk. Amikor teljesen kihűlt, megőröljük, ahogyan a diót is szokás.

3. A tésztához való tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat 10 deka cukorral fehéredésig, krémesre keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A rummal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az átszitált lisztet meg a cukros tojássárgáját több részletben beledolgozzuk, majd az őrölt grillászt is beleforgatjuk. Egy nagy tepsit 2 deka vajjal kikenünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) 5 percig, majd a sütés erősségét kb. 15 fokkal csökkentve, további 10-12 percig sütjük. ha kihűlt, hosszában 3 részre vágjuk.

4. A krémhez az egész tojásokat a cukorral kis lábasba töltjük. A narancs lereszelt héját és kifacsart levét hozzáadjuk, vízgőzre állítjuk, kevergetve krémesre főzzük (akkor jó, ha olyan, mint egy sűrű madártej). Hűlni hagyjuk. 5. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint habosra keverjük, majd kanalanként a narancsos krémet beledolgozzuk. A tésztacsíkokat ezzel a krémmel megtöltve egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

A leírásban szereplő Grillázsos, narancsos szelet recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (grillázs) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.