Füstölt lazacos krumplileves

Elkészítés módja
1. A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.
2. Egy edényben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet.
3. Kisebb lángon pároljuk pár percig, míg a póréhagyma megpuhul.
4. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel és a tejszínnel.
5. Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.)
A füstölt lazacot vágjuk fel vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez és főzzük még 2-3 percig.Füstölt lazacos krumplileves recepthez fűződő történet, jótanács
Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.
Köszi a levesed isteni,hamarosan megfőzöm.
Manócska!
Szerintem régebben csak egyféleképpen készítettük, most meg válogathatunk kedvünkre a különböző krumplilevesek között. Persze egyik finomabb, mint a másik.
Nragnes!
Én is lazacimádó vagyok, és sokféleképpen elkészítettem már. Ez a leves egyszerű, de annál finomabb.
Gusztusos. Ki gondolná, hogy a krumplilevesből hány félét lehet készíteni.
Tetszik, imádom a lazacot.