Fánk muffin
Elkészítés módja
1. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. A többi hozzávalóval egy tálban jól eldolgozzuk és kb. 45 percig kelesztjük.
3. Ha megkelt, kb. 6 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, amiből 24 korongot vágunk.
4. Az alsó korongra tesszük a lekvárt, egy másikkal letakarjuk, a szélét jól összenyomjuk, majd gombócot formázunk belőle és a kivajazott formába tesszük.
5. Még 15 percet kelesztjük.
6. A négy evőkanál tejjel megkenjük a tetejüket.
7. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük (légkeveréses 175 fok, normál sütő 200 fok).
Jó étvágyat kívánok!
Kedves T.Variam!!
Nagyon köszönöm az észrevételt, a TEJ CSAK 10 ml, azaz 1 dl!!!!! Javítottam a receptben!!!
És még egyszer kösz!!!!!! Üdv.
Tetszik az ötlet, de hát 10 dl tej?! Jól látom?
Karperec!
Kösz a hozzászólást. Az íze is olyan mint a jó lekváros eredetié!!!!
Manócska!! köszönöm!
Kettőt egy csapásra!! Nagyon szépek és gusztusosak a fánkjaid:))
Végülis ez egy fincsi lekváros fánk! Jó ötlet a muffin forma, nem lesz hagyományos, bár azt is szeretem jó lekvárosan!
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.