Ananászos, sárgarépás muffin

Elkészítés módja
1. A sárgarépát megtisztítjuk, finomra reszeljük. A lecsöpögtetett ananászt kis kockákra vágjuk. A kétféle lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk.
2. A tojást tálba töltjük, a cukrot rászórjuk, majd jó habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc. A puha (szoba hőmérsékletű) margarint hozzáadjuk és a tejet belecsurgatjuk. A fahéjjal fűszerezzük, csipetnyit megsózzuk. Először a lisztes keveréket, azután a sárgarépát és az ananászt adjuk hozzá.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a masszával majdnem teljesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.