Ananászos, sárgarépás muffin

Ananászos, sárgarépás muffin recept
Hozzávalók
•  20 dkg tisztított sárgarépa
•  20 dkg konzervananász
•  15 dkg finomliszt
•  15 dkg Graham-liszt (teljes őrlésű búzaliszt)
•  1 csomag sütőpor
•  1 mokkáskanál szódabikarbóna
•  2 tojás
•  18 dkg barna cukor
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 dl tej
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  csipet só
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A sárgarépát megtisztítjuk, finomra reszeljük. A lecsöpögtetett ananászt kis kockákra vágjuk. A kétféle lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk.

2. A tojást tálba töltjük, a cukrot rászórjuk, majd jó habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc. A puha (szoba hőmérsékletű) margarint hozzáadjuk és a tejet belecsurgatjuk. A fahéjjal fűszerezzük, csipetnyit megsózzuk. Először a lisztes keveréket, azután a sárgarépát és az ananászt adjuk hozzá.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a masszával majdnem teljesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

A leírásban szereplő Ananászos, sárgarépás muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.