Mazsolás burgonyás muffin

Elkészítés módja
1. A főtt, áttört és kihűlt burgonyát a finomliszttel, a sütőporral, a puha (szobahőmérsékletű) vajjal, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a puha mazsolával összedolgozzuk.
2. Egy kevés őrölt fahéjjal és őrölt gyömbérrel fűszerezzük, a narancs reszelt héjával és a narancslikőrrel ízesítjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, majd kikent formába adagoljuk. A tetejüket vékony lapocskákra vágott mandulával meghintjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.