Burgonyás, kakaós és burgonyás, mogyorós muffin

Elkészítés módja
1. A burgonyás, kakaóshoz a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Először a burgonyát, majd a liszttel meg a zsemlemorzsával összekevert sütőport adjuk hozzá. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük és liszttel behintjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük.
3. Ha kész, azonnal az olvasztott margarinba mártjuk, majd a kakaós cukorba forgatjuk.
4. A burgonyás, mogyoróshoz a tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, megsózzuk, a puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk.
5. Először az áttört, kihűlt főtt burgonyát adjuk hozzá, majd a sütőporral összeforgatott mogyorót is belekeverjük.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.