Mazsolás, túróval töltött muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sóval, a sütőporral, a mazsolával és az apróra vágott mandulával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, majd beledolgozzuk az olajat és a tejet is. A lisztes keverékhez adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás masszát beletöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
4. A töltelékhez való túrót átpasszírozzuk, majd a tejföllel, a porcukorral meg a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egy kevés reszelt citromhéjjal is illatosíthatjuk.
5. A muffinok belsejét egy kicsit kikaparjuk, akár az indiáner készítésénél szokás, azaz egy mokkáskanállal alulról a belsejüket egy kicsit kivájjuk (a kikapart részt együk meg). A túrókrémet habzsákba töltjük, a muffinok üregébe töltjük. Ha kész vagyunk, a tetejükre olvasztott csokoládéból vékony csíkokat csurgatunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.