Csokoládés, pisztáciás muffin

Elkészítés módja
1. Az étcsokoládét egy lábasba tördeljük, a tejben fölolvasztjuk. A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, először az olvasztott vajat, majd a már csak langyos tejes csokoládét adjuk hozzá.
2. A pisztáciát durvára vágjuk, a liszttel, az őrölt pisztáciával (kávédarálóban a legkönnyebb megőrölni) és a sütőporral összeforgatjuk. A csokoládés masszával összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit papírkosárkákkal kibéleljük (ebben az esetben ez nagyon fontos, mert ez a muffin morzsalékos állagú lesz, nem lehet kivenni másképp a formából!), és a csokis pisztáciás masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.