Korpás, mazsolás muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet, korpát, a sütőport és sót egy nagy tálban összeforgatjuk. Az olvasztott vajat (margarint) és a mézet belecsurgatjuk, a a cukrot rászórjuk, a tojásokat ráütjük. A vizet ráöntjük, a mazsolát és a durvára vágott diót hozzáadjuk, fakanállal összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A korpás, mazsolás masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC, légkeveréses sütőben 175 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.