Mazsolás muffinok

Elkészítés módja
1. A mazsolás, marcipános, csokimázashoz a marcipánt ledaráljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük, mert csak így lehet dolgozni vele tovább. A lisztet a sütőporral, a mazsolával és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojást a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a marcipánnal, az olajjal, a tejföllel majd a lisztes mazsolával összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás marcipános masszával a háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
4. A fehér csokoládét fölolvasztjuk, a muffinok tetejét belemártjuk, újra rácsra rakjuk, és a még olvadt csokoládéra néhány szem mazsolát szórunk.
5. A mazsolás, pirított dióshoz a diót egy serpenyőben, zsiradék nélkül egy kicsit megpirítjuk-pörköljük. Ha kihűlt, durvára vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral és a mazsolával összeforgatjuk.
6. A tojásokat a cukorral jó habosra felverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) hozzáadjuk, majd a lisztes dióval összedolgozzuk. A csokoládét apróra vágjuk, az előzőekhez keverjük.
7. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A diós mazsolás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
8. A mazsolás, almás, zabpelyheshez a lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk. A vaníliaaromát, a cukorral kikevert vajat (margarint), az almapürét és a mazsolát hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
9. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás masszát beletöltjük.
10. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.