Mazsolás muffinok

Mazsolás muffinok recept
Hozzávalók
a mazsolás marcipános csokimázashoz:
•  10 dkg színezetlen marcipán
•  25 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  12 dkg puha mazsola
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  1 tojás
•  12 dkg porcukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1 dl olaj
•  2.5 dl tejföl (tisztán mérve)
•  a forma kikenéséhez
•  vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
•  15 dkg fehér csokoládé
•  3 evőkanál puha mazsola
a mazsolás pirított dióshoz:
•  8 dkg dió
•  20 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  12 dkg mazsola
•  4 tojás
•  20 dkg porcukor
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  10 dkg étcsokoládé
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a mazsolás almás zabpelyheshez:
•  16 dkg finomliszt
•  12 dkg zabpehely (a puhább fajta)
•  1 kiskanál sütőpor
•  1 kiskanál szódabikarbóna
•  fél mokkáskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  1 kiskanál vaníliaaroma
•  12 dkg barna cukor
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2.5 dl bébiételként kapható almapüré (tisztán mérve)
•  12 dkg puha mazsola
•  4 tojásfehérje
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A mazsolás, marcipános, csokimázashoz a marcipánt ledaráljuk vagy merülőmixerrel pépesítjük, mert csak így lehet dolgozni vele tovább. A lisztet a sütőporral, a mazsolával és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojást a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a marcipánnal, az olajjal, a tejföllel majd a lisztes mazsolával összedolgozzuk.

2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás marcipános masszával a háromnegyedükig töltjük.

3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

4. A fehér csokoládét fölolvasztjuk, a muffinok tetejét belemártjuk, újra rácsra rakjuk, és a még olvadt csokoládéra néhány szem mazsolát szórunk.

5. A mazsolás, pirított dióshoz a diót egy serpenyőben, zsiradék nélkül egy kicsit megpirítjuk-pörköljük. Ha kihűlt, durvára vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral és a mazsolával összeforgatjuk.

6. A tojásokat a cukorral jó habosra felverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) hozzáadjuk, majd a lisztes dióval összedolgozzuk. A csokoládét apróra vágjuk, az előzőekhez keverjük.

7. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A diós mazsolás masszával a háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

8. A mazsolás, almás, zabpelyheshez a lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk. A vaníliaaromát, a cukorral kikevert vajat (margarint), az almapürét és a mazsolát hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.

9. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás masszát beletöltjük.

10. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A leírásban szereplő Mazsolás muffinok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.