Banános. joghurtos muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a citromhéjjal és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojást a cukorral egy tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük.
2. A banánt villával pépesre törjük, a tojásos keverékhez adjuk az olajjal és a joghurttal együtt. Ezután keverjük hozzá a lisztes keveréket.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.