Epres, joghurtos és epres, csokoládés muffin

Elkészítés módja
1. Az epres, joghurtoshoz az epret megmossuk, lecsumázzuk, leszárítjuk, kis darabokra vágjuk, a citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral.
2. A maradék cukrot a puha (szobahőmérsékletű) vajjal és a tojással kikeverjük, az epres joghurtot hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, végül vigyázva belekeverjük az epret.
3. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
4. Az epres, csokoládéshoz a tejszínt kissé felmelegítjük és a kockákra tördelt csokoládét fölolvasztjuk benne. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, leszárítjuk, kis darabokra vágjuk.
5. A tojásokat a cukorral meg a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk.
5. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a tojásos vajas masszához keverjük a csokoládés tejszínnel együtt, végül óvatosan az epret is beleforgatjuk.
6. A muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.