Epres túrógombóc
Elkészítés módja
1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe.
2. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le és hagyjuk állni két óra hosszán keresztül, hogy a búzadara felpuhuljon.
3. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz.
4. Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
5. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából.
6. Minden gombóc közepébe tegyünk egy szem epret (én mirelit epret használtam felengedés nélkül) és tegyük őket a lobogó vízbe.
7. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb. 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.)
8. A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.
Sajna nekem nincs kertem itt a panelban ,de imádom az epret minden formában ! :D Rengeteg epres receptem van,meg lesz is ! :D Egyszer ha kerthez jutok az biztos,hogy eperrel lesz a fele beültetve ! :D
Nálunk még csak ezután érik az eper,sok gondot fordítok rá,és remélem meg is tudom majd mutatni a képeket.Sütök többféle édességet,és feltöltöm ide.
Így van !Rengeteg étel készítek eperrel ,egy nagyon Kedves Barátom kedvéjért !
úgy látom rengeteg recepted készül eperrel
Nagyon szuper recept:))
Kedves Epertündér! Igazán nagyon klasszak a receptjeid, és már most úgy vélem, hogy nagyszerű finomságokkal fogod gazdagítani Te is az oldalt! Egyúttal üdvözölnélek is köztünk. ;)
De engedj meg egy aprócska észrevételt, kizárólag csupán jó szándékból. Ahogy nézem, ez az 5. mai recepted. Mivel még új vagy itt, ezért szólnék, hogy az oldalon 4 recept a napi limit, így a Mesterszakácsok - ha ettől többet töltesz fel egy nap, akkor - azt csak a következő napon fogják megjeleníteni a receptek közt (így lehet, hogy majd lekerül a főoldalról, és nem fogják a többiek látni, amikor megjelenik). Értünk van ez a korlátozás, hogy a a sok-sok új recept közt ne "kallódjanak el" a nagy forgatagban az újonnan beérkezettek.
Ha időd engedi, lesd meg az oldal alján található "Gyakran ismétlődő kérdések" hivatkozást, ott sok hasznos infó megbújik az oldal használatával kapcsolatban. Ne ijedj meg, csak első látásra tűnik soknak, pár nap, és a kisujjadban lesz! ;)