Epres-rozé boros, csokis álom

Epres-rozé boros, csokis álom  recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  5 db tojás
•  5 evőkanál mandulaliszt
•  5 evőkanál nyírfacukor
Az epres réteghez:
•  25 dkg eper
•  2 evőkanál nyírfacukor
•  1 dl édes rozé bor
•  1 evőkanál zselatinpor
•  1 csipet fekete bors
•  1 csipet szárított morzsolt bazsalikom
A csokis réteghez:
•  2 dl tejszín
•  20 dkg 74 %-os étcsokoládé
•  5 dkg durvára vágott mandula

Elkészítés módja

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd óvatosan a felvert habba forgatjuk a mandulaliszttel együtt.

2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

3. Az epret megmossuk és apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál nyírfacukrot.

4. A zselatint a borban csomómentesre keverjük, majd az eperhez öntjük és hozzáadjuk a csipet borsot, bazsalikomot, majd összefőzzük.

5. A tejszínt egy edénybe öntjük és felforrósítjuk, de nem forraljuk fel.

6. A forró tejszínbe öntjük az összetört csokoládét és addig kevergetjük, amíg el nem olvad benne, majd hozzáadjuk a durvára vagdalt mandulát is és hűlni hagyjuk. (Nem kell megijedni, elsőre hígnak tűnik, de ahogy hűl, úgy fog besűrűsödni és a végére egész krémszerű lesz.) A megsült és kihűlt tésztából korongokat szúrunk ki egy hengerrel, amiben majd később összeállítjuk a süteményt.

7. A henger aljába teszünk egy tésztakorongot, erre kb. 2 cm vastagon eperréteg kerül, majd megint tészta és erre csokis réteg, megint tészta és egy vékonyabb eperréteg, amit egy tésztakoronggal zárunk le.

8. Hengerrel együtt a hűtőbe tesszük őket 2-3 órára, amíg szépen megdermed és összeáll.

9. Hűtőbből kivéve tálra tesszük, lapos késsel az oldalát körbe kicsit fellazítjuk és lehúzzuk róla a hengert.

10. Tejszínhabbal és eperrel, esetleg kandírozott ehető virágokkal díszítjük.

A leírásban szereplő Epres-rozé boros, csokis álom recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Epres-rozé boros, csokis álom recept - 6 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #5666 2013. 05. 27. 23:48 Válasz

    Élvezethajhász egy süti ennyi finomsággal, az biztos! :) A kreativitásért meg külön "pluszpont" jár! És ha pozitívan állunk hozzá, akkor akár az előnyünkre is fordíthatjuk, ha egy bizonyos eszköz nem kapható mifelénk (amit pl. egy külföldi receptben használnak), vagy épp sajnáljuk azt az árat, amit kérnének érte, és mindezek helyett inkább magunk gyártunk alternatív megoldásokat, ezzel is fejlesztve a kreativitásunkat. ;)

  2. epertündér
    epertündér #5657 2013. 05. 27. 20:31 Válasz

    Köszönöm Kedves karperec !Hát az ötlet meg volt a kivitelezésen azért még dolgoznom kell ! :D Annyira szépre nem sikerült mint szerettem volna,nem volt célszerszámom így fél literes ásványvizes üvegekből vágtam hengert ! :D

  3. karperec
    karperec #5652 2013. 05. 27. 20:20 Válasz

    Ínycsiklandó! Jó az is, hogy nem a hagyományos szelet, hanem hengeres alakú!

  4. epertündér
    epertündér #5609 2013. 05. 26. 21:15 Válasz

    Persze ,feltételezem az is jó !Bár az eperhez ízben megy a bazsalikom ! Nem lesz tőle rossz ,még ha elsőre furának is tűnik ! :D Viszont minden epres édességbe teszek egy csipet borsot mert az kiemeli az eper ízét !

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5606 2013. 05. 26. 21:06 Válasz

    Nagyon érdekes,de a bazsalikomot kihagynám,helyette mentát lehetne?

  6. manócska
    manócska #5598 2013. 05. 26. 20:45 Válasz

    Jól néz ki és biztosan finom is.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Epres-rozé boros, csokis álom recept - 6 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #5666 2013. 05. 27. 23:48 Válasz

    Élvezethajhász egy süti ennyi finomsággal, az biztos! :) A kreativitásért meg külön "pluszpont" jár! És ha pozitívan állunk hozzá, akkor akár az előnyünkre is fordíthatjuk, ha egy bizonyos eszköz nem kapható mifelénk (amit pl. egy külföldi receptben használnak), vagy épp sajnáljuk azt az árat, amit kérnének érte, és mindezek helyett inkább magunk gyártunk alternatív megoldásokat, ezzel is fejlesztve a kreativitásunkat. ;)

  2. epertündér
    epertündér #5657 2013. 05. 27. 20:31 Válasz

    Köszönöm Kedves karperec !Hát az ötlet meg volt a kivitelezésen azért még dolgoznom kell ! :D Annyira szépre nem sikerült mint szerettem volna,nem volt célszerszámom így fél literes ásványvizes üvegekből vágtam hengert ! :D

  3. karperec
    karperec #5652 2013. 05. 27. 20:20 Válasz

    Ínycsiklandó! Jó az is, hogy nem a hagyományos szelet, hanem hengeres alakú!

  4. epertündér
    epertündér #5609 2013. 05. 26. 21:15 Válasz

    Persze ,feltételezem az is jó !Bár az eperhez ízben megy a bazsalikom ! Nem lesz tőle rossz ,még ha elsőre furának is tűnik ! :D Viszont minden epres édességbe teszek egy csipet borsot mert az kiemeli az eper ízét !

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5606 2013. 05. 26. 21:06 Válasz

    Nagyon érdekes,de a bazsalikomot kihagynám,helyette mentát lehetne?

  6. manócska
    manócska #5598 2013. 05. 26. 20:45 Válasz

    Jól néz ki és biztosan finom is.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.