Epres-rozé boros, csokis álom
Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd óvatosan a felvert habba forgatjuk a mandulaliszttel együtt.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
3. Az epret megmossuk és apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a 2 evőkanál nyírfacukrot.
4. A zselatint a borban csomómentesre keverjük, majd az eperhez öntjük és hozzáadjuk a csipet borsot, bazsalikomot, majd összefőzzük.
5. A tejszínt egy edénybe öntjük és felforrósítjuk, de nem forraljuk fel.
6. A forró tejszínbe öntjük az összetört csokoládét és addig kevergetjük, amíg el nem olvad benne, majd hozzáadjuk a durvára vagdalt mandulát is és hűlni hagyjuk. (Nem kell megijedni, elsőre hígnak tűnik, de ahogy hűl, úgy fog besűrűsödni és a végére egész krémszerű lesz.) A megsült és kihűlt tésztából korongokat szúrunk ki egy hengerrel, amiben majd később összeállítjuk a süteményt.
7. A henger aljába teszünk egy tésztakorongot, erre kb. 2 cm vastagon eperréteg kerül, majd megint tészta és erre csokis réteg, megint tészta és egy vékonyabb eperréteg, amit egy tésztakoronggal zárunk le.
8. Hengerrel együtt a hűtőbe tesszük őket 2-3 órára, amíg szépen megdermed és összeáll.
9. Hűtőbből kivéve tálra tesszük, lapos késsel az oldalát körbe kicsit fellazítjuk és lehúzzuk róla a hengert.
10. Tejszínhabbal és eperrel, esetleg kandírozott ehető virágokkal díszítjük.
Élvezethajhász egy süti ennyi finomsággal, az biztos! :) A kreativitásért meg külön "pluszpont" jár! És ha pozitívan állunk hozzá, akkor akár az előnyünkre is fordíthatjuk, ha egy bizonyos eszköz nem kapható mifelénk (amit pl. egy külföldi receptben használnak), vagy épp sajnáljuk azt az árat, amit kérnének érte, és mindezek helyett inkább magunk gyártunk alternatív megoldásokat, ezzel is fejlesztve a kreativitásunkat. ;)
Köszönöm Kedves karperec !Hát az ötlet meg volt a kivitelezésen azért még dolgoznom kell ! :D Annyira szépre nem sikerült mint szerettem volna,nem volt célszerszámom így fél literes ásványvizes üvegekből vágtam hengert ! :D
Ínycsiklandó! Jó az is, hogy nem a hagyományos szelet, hanem hengeres alakú!
Persze ,feltételezem az is jó !Bár az eperhez ízben megy a bazsalikom ! Nem lesz tőle rossz ,még ha elsőre furának is tűnik ! :D Viszont minden epres édességbe teszek egy csipet borsot mert az kiemeli az eper ízét !
Nagyon érdekes,de a bazsalikomot kihagynám,helyette mentát lehetne?
Jól néz ki és biztosan finom is.