Diós narancstorta

Diós narancstorta recept
Hozzávalók
•  8 db egész tojás
•  4 evőkanál meleg víz
•  12 evőkanál liszt
•  12 evőkanál cukor
•  1 db sütőpor
•  15 db gerezd dió durvára aprítva
•  1 narancs reszelt héja
•  1 teáskanál apró kockára vágott narancshéj
•  1 evőkanál hártyázott narancskocka
•  1 evőkanál narancslé
•  1 db narancs
•  csipet só
A krémhez:
•  0.5 dl tej
•  5 evőkanál liszt
•  25 dkg vaj
•  20 dkg porcukor
•  1 narancs reszelt héja
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1 hártyázott narancs felkockázva
•  2 dl habtejszín

Elkészítés módja

1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval együtt kemény habbá verjük.

2. A tojássárgáját kikeverjük a vízzel és a narancs levével, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, a durvára aprított diót, a reszelt narancshéjat és a darabos narancsot. Összekeverjük, majd a tojásfehérjehab negyedével lazítjuk.

3. A többi habot apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk és összekeverjük.

4. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk és beöntjük rajta a diós piskótamasszát.

5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

6. A tortát betoljuk a sütőbe 25-30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.

7. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból fehér krémet főzünk.

8. A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancslével.

9. Ha kihűlt a krém, összekeverjük.

10. Annyit veszünk ki a krémből, amennyivel be tudjuk vonni a tortát.

11. A megmaradt krémbe beleforgatjuk a narancskockákat.

12. Ha a tortánk megsült, rácson kihűtjük.

13. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

14. A lapokat megtöltjük a krémmel. Ezután a tortát bevonjuk a másik krémmel.

15. Tejszínhabbal és narancskarikákkal díszítjük a tortát.

16. A felvert tejszínt csillagcsöves habzsákba szedjük és habrózsák segítségével kidíszítjük a tortát. A tetejére narancsszeleteket rakunk.

17. Két órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

A leírásban szereplő Diós narancstorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.