Diós narancstorta
Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval együtt kemény habbá verjük.
2. A tojássárgáját kikeverjük a vízzel és a narancs levével, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, a durvára aprított diót, a reszelt narancshéjat és a darabos narancsot. Összekeverjük, majd a tojásfehérjehab negyedével lazítjuk.
3. A többi habot apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk és összekeverjük.
4. Egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk és beöntjük rajta a diós piskótamasszát.
5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
6. A tortát betoljuk a sütőbe 25-30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.
7. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból fehér krémet főzünk.
8. A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancslével.
9. Ha kihűlt a krém, összekeverjük.
10. Annyit veszünk ki a krémből, amennyivel be tudjuk vonni a tortát.
11. A megmaradt krémbe beleforgatjuk a narancskockákat.
12. Ha a tortánk megsült, rácson kihűtjük.
13. Ha kihűlt, három részre vágjuk.
14. A lapokat megtöltjük a krémmel. Ezután a tortát bevonjuk a másik krémmel.
15. Tejszínhabbal és narancskarikákkal díszítjük a tortát.
16. A felvert tejszínt csillagcsöves habzsákba szedjük és habrózsák segítségével kidíszítjük a tortát. A tetejére narancsszeleteket rakunk.
17. Két órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.