Bundázott brokkoli besameles burgonyával

Bundázott brokkoli besameles burgonyával recept
Hozzávalók
•  1 kisebb fej brokkoli
•  2 tojás
•  8 dl tej
•  finomliszt a sűrítéshez
•  10 dkg füstölt sajt
•  ételízesítő
•  1 kg burgonya
•  5 dkg vaj
•  bors
•  őrölt szerecsendió
•  4-5 gerezd fokhagyma
• 
A sütéshez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. A brokkolit megmossuk és darabokra vágjuk.

2. Forrásban lévő vízbe tesszük és ételízesítővel ízesítve puhára főzzük.

3. Amíg a brokkoli fő, addig elkészítjük a tésztát. 3 dl tejből, 2 db tojásból és lisztből a palacsintáétól sűrűbb tésztát készítünk.

4. Sóval ízesítjük és belereszeljük a füstölt sajtot.

5. A puhára főtt brokkolit ebbe a tésztába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

6. Nem kell sok sütés, csak annyi, míg a bundája szép barna színt kap.

7. A megpucolt burgonyát felkarikázzuk és olajozott tepsibe rakjuk.

8. Ételízesítővel megszórjuk és rávágjuk a fokhagymákat.

9. A besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadunk kb. 5 dkg lisztet, és 2-3 percig pirítjuk.

10. Ekkor 5 dl tejet adunk hozzá és csomómentesre kikeverjük. (Lehetőleg meleg tejet használjunk.) Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.

11. Egészen lassú tűzön, nagyon gyakran kevergetve megfőzzük a lisztet a tejben. Akkor jó a mártás, ha besűrűsödött.

12. A tepsiben lévő burgonyára öntjük és forró sütőben megsütjük.

A leírásban szereplő Bundázott brokkoli besameles burgonyával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (besamel) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Bundázott brokkoli besameles burgonyával recept - 11 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #1301 2013. 03. 05. 21:48 Válasz

    Szeretem a brokkolit. Jöhet belőle egy adag, akár husival is.

  2. Szabina
    Szabina #1296 2013. 03. 05. 21:25 Válasz

    Hús nélkül és mégis finom kategória.

  3. cherryka
    cherryka #1295 2013. 03. 05. 20:33 Válasz

    Na, ez olyan pont nekem való recept - brokkoli van benne, ráadásul sajtos <3, és még böjti, húsmentes is. :)

  4. karperec
    karperec #1275 2013. 03. 05. 19:20 Válasz

    Jól hangzik! Ez a recept is megy az elkészítendők közé.

  5. dugódani
    dugódani #1273 2013. 03. 05. 19:10 Válasz

    N akkor teljesen meg vagyok nyugodva !

  6. Szabina
    Szabina #1270 2013. 03. 05. 17:47 Válasz

    Dugódani már azzal is próbáltam, nagyon finom. Ez most úgy történt, hogy reggel felmértem, hogy mi van itthon???? Így került elő a brokkoli.

  7. dugódani
    dugódani #1268 2013. 03. 05. 17:37 Válasz

    Köszi az ötletet de valószínű, hogy a brokkoli helyet cserél a karfiollal. Mint régen a KI MIT TUD-on a nótaénekes a néptáncossal. Szerintem azzal is jól fog működni

  8. Szabina
    Szabina #1267 2013. 03. 05. 17:18 Válasz

    Én nagyon szeretem! Böjt idején pont jó. :D

  9. Ágica
    Ágica #1265 2013. 03. 05. 17:06 Válasz

    Hmm... ez csak jó lehet! :) Azt hiszem el készítem hétvégén :)

  10. Szabina
    Szabina #1259 2013. 03. 05. 16:13 Válasz

    Köszönöm Editke!!!

  11. Vassné Edit
    Vassné Edit #1254 2013. 03. 05. 16:06 Válasz

    Nagyon finom étel.
    Gratulálok Szabina.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Bundázott brokkoli besameles burgonyával recept - 11 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #1301 2013. 03. 05. 21:48 Válasz

    Szeretem a brokkolit. Jöhet belőle egy adag, akár husival is.

  2. Szabina
    Szabina #1296 2013. 03. 05. 21:25 Válasz

    Hús nélkül és mégis finom kategória.

  3. cherryka
    cherryka #1295 2013. 03. 05. 20:33 Válasz

    Na, ez olyan pont nekem való recept - brokkoli van benne, ráadásul sajtos <3, és még böjti, húsmentes is. :)

  4. karperec
    karperec #1275 2013. 03. 05. 19:20 Válasz

    Jól hangzik! Ez a recept is megy az elkészítendők közé.

  5. dugódani
    dugódani #1273 2013. 03. 05. 19:10 Válasz

    N akkor teljesen meg vagyok nyugodva !

  6. Szabina
    Szabina #1270 2013. 03. 05. 17:47 Válasz

    Dugódani már azzal is próbáltam, nagyon finom. Ez most úgy történt, hogy reggel felmértem, hogy mi van itthon???? Így került elő a brokkoli.

  7. dugódani
    dugódani #1268 2013. 03. 05. 17:37 Válasz

    Köszi az ötletet de valószínű, hogy a brokkoli helyet cserél a karfiollal. Mint régen a KI MIT TUD-on a nótaénekes a néptáncossal. Szerintem azzal is jól fog működni

  8. Szabina
    Szabina #1267 2013. 03. 05. 17:18 Válasz

    Én nagyon szeretem! Böjt idején pont jó. :D

  9. Ágica
    Ágica #1265 2013. 03. 05. 17:06 Válasz

    Hmm... ez csak jó lehet! :) Azt hiszem el készítem hétvégén :)

  10. Szabina
    Szabina #1259 2013. 03. 05. 16:13 Válasz

    Köszönöm Editke!!!

  11. Vassné Edit
    Vassné Edit #1254 2013. 03. 05. 16:06 Válasz

    Nagyon finom étel.
    Gratulálok Szabina.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.