Bundázott brokkoli besameles burgonyával
Elkészítés módja
1. A brokkolit megmossuk és darabokra vágjuk.
2. Forrásban lévő vízbe tesszük és ételízesítővel ízesítve puhára főzzük.
3. Amíg a brokkoli fő, addig elkészítjük a tésztát. 3 dl tejből, 2 db tojásból és lisztből a palacsintáétól sűrűbb tésztát készítünk.
4. Sóval ízesítjük és belereszeljük a füstölt sajtot.
5. A puhára főtt brokkolit ebbe a tésztába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
6. Nem kell sok sütés, csak annyi, míg a bundája szép barna színt kap.
7. A megpucolt burgonyát felkarikázzuk és olajozott tepsibe rakjuk.
8. Ételízesítővel megszórjuk és rávágjuk a fokhagymákat.
9. A besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadunk kb. 5 dkg lisztet, és 2-3 percig pirítjuk.
10. Ekkor 5 dl tejet adunk hozzá és csomómentesre kikeverjük. (Lehetőleg meleg tejet használjunk.) Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
11. Egészen lassú tűzön, nagyon gyakran kevergetve megfőzzük a lisztet a tejben. Akkor jó a mártás, ha besűrűsödött.
12. A tepsiben lévő burgonyára öntjük és forró sütőben megsütjük.
Szeretem a brokkolit. Jöhet belőle egy adag, akár husival is.
Hús nélkül és mégis finom kategória.
Na, ez olyan pont nekem való recept - brokkoli van benne, ráadásul sajtos <3, és még böjti, húsmentes is. :)
Jól hangzik! Ez a recept is megy az elkészítendők közé.
N akkor teljesen meg vagyok nyugodva !
Dugódani már azzal is próbáltam, nagyon finom. Ez most úgy történt, hogy reggel felmértem, hogy mi van itthon???? Így került elő a brokkoli.
Köszi az ötletet de valószínű, hogy a brokkoli helyet cserél a karfiollal. Mint régen a KI MIT TUD-on a nótaénekes a néptáncossal. Szerintem azzal is jól fog működni
Én nagyon szeretem! Böjt idején pont jó. :D
Hmm... ez csak jó lehet! :) Azt hiszem el készítem hétvégén :)
Köszönöm Editke!!!
Nagyon finom étel.
Gratulálok Szabina.