Birkapörkölt

Elkészítés módja
1. Először a birkahúst megmostam, majd összedaraboltam és kockákra vágtam.
2. A vöröshagymát megpucoltam és felaprítottam.
3. A pörköltet "bográcsosan " tettem fel.
4. Tehát az edényem oldalát kizsíroztam és beleszórtam a felaprított hagyma felét, majd a birkahús csontosabb részét tettem bele.
5. Ezt követően megszórtam a maradék hagymával és elhelyeztem benne a felkockázott húsokat, majd megszórtam őrölt paprikával, sóval, borssal, majd a csípős piros aranyból egy teáskanálnyit tettem bele, hozzáadtam az ételízesítőt és annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje.
6. Amikor felforrt lassú tűzön, onnan számított kb. 2,5 órán át főztem.
Köszönöm :))
Igazuk is van! Mondjuk mi sem keverjük; vagy főtt krumpli, vagy kenyér. És persze a savanyúság!
A pörkölted pedig nagyon úgy készült ahogy mi is szeretjük!
Köszönöm karperec :) Az én családom nem igényli hozzá a főtt krumplit, ők csak ahogy mondod " friss " kenyérrel " szeretik :)Na meg savanyúsággal!! :)
HÚ! Csorog a nyálam...
És így magában eszitek? Mi főtt krumplit azért szoktunk csipegetni hozzá! Persze ropogós héjú friss kenyérrel, ecetes almapaprikával sem duzzognék. :)
Igaz nem bográcsban készült manócska,de úgy tettem fel !Nagy sikere volt ,még aznap elfogyott :))
Bár a birka nem a kedvencem, nagyon gusztusos pörköltet készítettél, hát még ha bográcsban is készült volna!
Köszönöm Editke :)
Nagyon szeretem.
Ebből az adagból nekem is jutott volna.
Gratulálok:Edit.