Káposzta csupa disznósággal

Káposzta csupa disznósággal recept
Hozzávalók
•  fél disznófej
•  2 sertésköröm
•  2 kicsi sertéscsülök (az egyik füstölt is lehet)
• 
•  3 gerezd fokhagyma
•  1 csomó leveszöldség
•  10 dkg rizs
•  1 vöröshagyma
•  2-3 evőkanál olaj
•  50 dkg darált sertéshús
•  1 evőkanál jóféle pirospaprika
•  1.5 kg savanyú káposzta
•  15 dkg lángolt kolbász
•  1 evőkanál csemege Piros Arany
•  fél evőkanál csípős Piros Arany
a bogrács kikenéséhez:
•  zsír vagy szalonna
a tálaláshoz:
•  tejföl

Elkészítés módja

1. A bográcsozást megelőző délután sok mindent előkészíthetünk. Ehhez a húsokat alaposan megtisztítjuk, lekapargatjuk, majd egy lábasba vagy kuktába rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Kb.1 csapott evőkanál sót hajítunk bele, a zúzott fokhagymával és a megtisztított, hasábokra vágott zöldséggel ízesítve 2-3 óra alatt puhára főzzük. Ezután hűlni hagyjuk.

2. A fejet kicsontozzuk és földaraboljuk. A körmöt is kicsontozhatjuk, de jobb, ha csak földaraboljuk, így le lehet majd szopogatni a húst a csontról. A csülköt kicsontozzuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hús főzőlevéből kb. 2 decinyit kimerünk, ebben megfőzzük a rizst, de ez nem feltétlenül fontos, mert jól megmosva, nyersen is belerétegezhetjük az ételbe.

3. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Egy bográcsot közepesen erős tűz fölé állítunk, az olajat beleöntjük. A hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 perc alatt megfuttatjuk, majd a darált hússal pirítjuk még 4-5 percig. A tűzről levéve az előkészített húsokkal és a pirospaprikával összeforgatjuk, áttesszük egy tálba. A bográcsot, amit ezúttal nem kell különösebben kitörölgetni, zsírral kikenjük, de az is jó, ha szalonnaszeletekkel kibéleljük. A káposzta egyharmadát beleterítjük (ha túl savanyúnak találnánk, előtte kissé kimossuk). Erre kerül az előkészített hús, majd újabb egyharmadnyi káposzta. A rizst ráhalmozzuk, a karikákra vágott lángolt kolbásszal megrakjuk, a maradék káposztával befedjük.

4. Kb. 1 merőkanálnyit a hús leszűrt zöldséges párolólevéből a kétféle Piros Arannyal összekeverünk, a káposztára öntjük. Az ételt lefedjük és közepesen erős tűz fölött kb. 1 órán át sütjük. Közben néha ránézünk, és ha kell, egy keveset öntünk alá a hús főzőlevéből is. Akkor jó, ha a végére annyi leve marad, mint egy hagyományos töltött káposztának. Tálaláskor tejföllel nyakon öntjük.

Káposzta csupa disznósággal recepthez fűződő történet, jótanács

A káposzta ízét csemege és csípős gulyáskrémmel, Erős Pistával, illetve pörköltízesítővel is megbolondíthatjuk.

A leírásban szereplő Káposzta csupa disznósággal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.