Káposzta csupa disznósággal

Elkészítés módja
1. A bográcsozást megelőző délután sok mindent előkészíthetünk. Ehhez a húsokat alaposan megtisztítjuk, lekapargatjuk, majd egy lábasba vagy kuktába rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Kb.1 csapott evőkanál sót hajítunk bele, a zúzott fokhagymával és a megtisztított, hasábokra vágott zöldséggel ízesítve 2-3 óra alatt puhára főzzük. Ezután hűlni hagyjuk.
2. A fejet kicsontozzuk és földaraboljuk. A körmöt is kicsontozhatjuk, de jobb, ha csak földaraboljuk, így le lehet majd szopogatni a húst a csontról. A csülköt kicsontozzuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A hús főzőlevéből kb. 2 decinyit kimerünk, ebben megfőzzük a rizst, de ez nem feltétlenül fontos, mert jól megmosva, nyersen is belerétegezhetjük az ételbe.
3. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Egy bográcsot közepesen erős tűz fölé állítunk, az olajat beleöntjük. A hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 perc alatt megfuttatjuk, majd a darált hússal pirítjuk még 4-5 percig. A tűzről levéve az előkészített húsokkal és a pirospaprikával összeforgatjuk, áttesszük egy tálba. A bográcsot, amit ezúttal nem kell különösebben kitörölgetni, zsírral kikenjük, de az is jó, ha szalonnaszeletekkel kibéleljük. A káposzta egyharmadát beleterítjük (ha túl savanyúnak találnánk, előtte kissé kimossuk). Erre kerül az előkészített hús, majd újabb egyharmadnyi káposzta. A rizst ráhalmozzuk, a karikákra vágott lángolt kolbásszal megrakjuk, a maradék káposztával befedjük.
4. Kb. 1 merőkanálnyit a hús leszűrt zöldséges párolólevéből a kétféle Piros Arannyal összekeverünk, a káposztára öntjük. Az ételt lefedjük és közepesen erős tűz fölött kb. 1 órán át sütjük. Közben néha ránézünk, és ha kell, egy keveset öntünk alá a hús főzőlevéből is. Akkor jó, ha a végére annyi leve marad, mint egy hagyományos töltött káposztának. Tálaláskor tejföllel nyakon öntjük.
Káposzta csupa disznósággal recepthez fűződő történet, jótanács
A káposzta ízét csemege és csípős gulyáskrémmel, Erős Pistával, illetve pörköltízesítővel is megbolondíthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.