Almás zserbó

Almás zserbó recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  35 dkg liszt
•  1 db tojás
•  5 dkg cukor
•  20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
•  1 dl tej
•  1 dkg élesztő
•  1 teáskanál sütőpor
•  csipet só
A töltelékhez:
•  15 dkg cukrozott darált dió
•  1.5 kg alma reszelve párolva kihűtve
•  1 mokkáskanál őrölt fahéj
•  10 dkg cukor vagy 2-3 evőkanál méz
A sütemény lekenéséhez:
•  1 db tojás

Elkészítés módja

1. Az élesztőt langyos tejben egy mokkáskanál cukorral felfuttatjuk.

2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk.

3. A tésztát 3 egyenlőre részre osztjuk.

4. Mindegyik adagot kinyújtjuk a sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a sütésnél, kelésnél terjeszkedik.

5. Az alsó lapot megszórjuk cukrozott dióval, rásimítjuk az elkészített, kihűtött töltelék felét, erre jön a másik lap, azt megszórjuk cukrozott dióval, majd rátesszük a töltelék másik felét és befedjük az utolsó lappal.

6. A tésztát lekenjük tojássárgájával, majd 20 percig kelesztjük.

7. Utána lekenjük tojásfehérjével és egy villával a tetején "mintákat" húzunk.

8. Még vagy 10 percet pihentetjük, amíg a tojásfehérje rászárad és ezt követően 180 fokon aranybarnára sütjük.

Szép csillogós, márványos lesz a sütink teteje.

A leírásban szereplő Almás zserbó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (zserbó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Almás zserbó recept - 9 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #2192 2013. 03. 17. 18:03 Válasz

    Kedves Pöttyös!
    Nagyon szívesen.

  2. Pöttyös
    Pöttyös #2183 2013. 03. 17. 17:22 Válasz

    Köszönöm a receptet,nagyon finom lett!!!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #814 2013. 02. 26. 13:06 Válasz

    Csodálkozom Marcsikám,hogy nem hallottál róla és nem is láttad!

  4. Domján Mária
    Domján Mária #810 2013. 02. 26. 12:35 Válasz

    Nagyon jó kis recept még nem hallottam róla de igen
    csak finom lehet.viszem a receptedet

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #799 2013. 02. 26. 12:05 Válasz

    Köszönöm szépen.
    Nagyon finom,készítsétek el!

  6. Ágica
    Ágica #777 2013. 02. 26. 08:58 Válasz

    Ezt ismerem, én még nem készítettem el, de anyu igen, és nagyon finom! :)

  7. karperec
    karperec #763 2013. 02. 25. 22:03 Válasz

    Én sem ettem még, de jól hangzik!

  8. Vassné Edit
    Vassné Edit #743 2013. 02. 25. 20:07 Válasz

    Nagyon finom az almás zserbó.
    Ajánlom Neked és másoknak is.

  9. manócska
    manócska #734 2013. 02. 25. 18:33 Válasz

    Almás zserbót még nem ettem. Ami késik nem múlik.Köszönöm.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Almás zserbó recept - 9 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #2192 2013. 03. 17. 18:03 Válasz

    Kedves Pöttyös!
    Nagyon szívesen.

  2. Pöttyös
    Pöttyös #2183 2013. 03. 17. 17:22 Válasz

    Köszönöm a receptet,nagyon finom lett!!!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #814 2013. 02. 26. 13:06 Válasz

    Csodálkozom Marcsikám,hogy nem hallottál róla és nem is láttad!

  4. Domján Mária
    Domján Mária #810 2013. 02. 26. 12:35 Válasz

    Nagyon jó kis recept még nem hallottam róla de igen
    csak finom lehet.viszem a receptedet

  5. Vassné Edit
    Vassné Edit #799 2013. 02. 26. 12:05 Válasz

    Köszönöm szépen.
    Nagyon finom,készítsétek el!

  6. Ágica
    Ágica #777 2013. 02. 26. 08:58 Válasz

    Ezt ismerem, én még nem készítettem el, de anyu igen, és nagyon finom! :)

  7. karperec
    karperec #763 2013. 02. 25. 22:03 Válasz

    Én sem ettem még, de jól hangzik!

  8. Vassné Edit
    Vassné Edit #743 2013. 02. 25. 20:07 Válasz

    Nagyon finom az almás zserbó.
    Ajánlom Neked és másoknak is.

  9. manócska
    manócska #734 2013. 02. 25. 18:33 Válasz

    Almás zserbót még nem ettem. Ami késik nem múlik.Köszönöm.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.