Almás zserbó

Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos tejben egy mokkáskanál cukorral felfuttatjuk.
2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk.
3. A tésztát 3 egyenlőre részre osztjuk.
4. Mindegyik adagot kinyújtjuk a sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a sütésnél, kelésnél terjeszkedik.
5. Az alsó lapot megszórjuk cukrozott dióval, rásimítjuk az elkészített, kihűtött töltelék felét, erre jön a másik lap, azt megszórjuk cukrozott dióval, majd rátesszük a töltelék másik felét és befedjük az utolsó lappal.
6. A tésztát lekenjük tojássárgájával, majd 20 percig kelesztjük.
7. Utána lekenjük tojásfehérjével és egy villával a tetején "mintákat" húzunk.
8. Még vagy 10 percet pihentetjük, amíg a tojásfehérje rászárad és ezt követően 180 fokon aranybarnára sütjük.
Szép csillogós, márványos lesz a sütink teteje.
Kedves Pöttyös!
Nagyon szívesen.
Köszönöm a receptet,nagyon finom lett!!!
Csodálkozom Marcsikám,hogy nem hallottál róla és nem is láttad!
Nagyon jó kis recept még nem hallottam róla de igen
csak finom lehet.viszem a receptedet
Köszönöm szépen.
Nagyon finom,készítsétek el!
Ezt ismerem, én még nem készítettem el, de anyu igen, és nagyon finom! :)
Én sem ettem még, de jól hangzik!
Nagyon finom az almás zserbó.
Ajánlom Neked és másoknak is.
Almás zserbót még nem ettem. Ami késik nem múlik.Köszönöm.