Zöldséges burgonyagombóc leves
Elkészítés módja
1. Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd kicsit tovább sütjük, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
2. Hozzáöntjük a zöldséglevest, majd ha felforrt, beleszórjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük.
3. Közben a burgonyagombóchoz a főtt burgonyát krumplinyomóval összetörjük, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, és sózzuk, borsozzuk. Ezután egynemű tésztává gyúrjuk, majd vizes kézzel kicsi gombócokat gömbölyítünk belőle, és a forró levesbe tesszük.
4. Ha mindegyik gombóc a levesben van, közepes tűzön készre főzzük, majd forrón tányérokba szedjük, és aprított petrezselyemmel megszórjuk.
Nagyon szeretem a burgonya gombócot a levesben .
Finom kis levest hoztál Marcsi
Köszönjük Edit, nagyon egyszerű leves, de annál finomabb és laktatóbb, nálunk is kedvenc.
Nagyon finom leves!
Burgonyagombóccal én is szoktam főzni.
nagyon szeretjük.