Kolbászos kelleves

Elkészítés módja
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A fokhagymát apróra zúzzuk, a hagymát finomra, a burgonyát 1,5 centis kockákra, a kitorzsázott kelt kisujjnyi széles csíkokra vágjuk.
2. Egy nagyobb lábasban az olajat kissé megforrósítjuk, majd a hagymát 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk rajta, de vigyázzunk, ne piruljon meg. Ezután a fokhagymát és a durvára tört borsot adjuk hozzá, fél percig kevergetve pirítjuk-pároljuk, majd a levessel fölöntjük. A burgonyát hozzáadjuk, fölforraljuk, azután kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, kb. 15 percig, pontosabban addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
3. A leves felét, beleértve a puha krumplit is, merülőmixerrel vagy turmixban (ezt forrón sose szabad!) pürésítjük, majd visszaöntjük a többi leveshez.
4. Hozzáadjuk a kelt és a fölkarikázott kolbászt. Amint újra forr, kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük, kb. 15 perc alatt megfőzzük. Ha kell utánafűszerezzük, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk.
Kolbászos kelleves recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon hasonlít ahhoz, amit mi frankfurti levesként ismerünk, de egy kicsit modernebben készül, hisz a turmixolt krumplitól lesz sűrű, és nem a habarástól vagy rántástól.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.