Zöldborsóleves

Zöldborsóleves recept
Hozzávalók
•  0.5 kg zöldborsó
•  2 db sárgarépa
•  1 db fehérrépa
•  1 csomó petrezselyemzöld
•  5 dkg vaj
A galuskához:
•  1 db tojás
•  10 dkg liszt
• 
•  liszt
•  2 dl tejszín

Elkészítés módja

1. A vajat egy edényben felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a kockára vágott zöldségeket, majd hozzárakjuk a zöldborsót, kevés lisztel megszórjuk.

2. Felöntjük vízzel, rakjunk bele sót és 10-15 perc alatt készre pároljuk.

3. Galuska: A lisztbe belerakjuk a tojást, kevés sót, a felolvasztott vajat.

4. Ezt jól összedolgozzuk, ha kell, vizet rakhatunk hozzá.

5. A galuskát kiskanál segítségével beleszaggatjuk a levesbe, majd beleöntjük a tejszínt és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét.

6. Szükség esetén utánasózhatunk.

A leírásban szereplő Zöldborsóleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, borsóleves, zöldborsóleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Zöldborsóleves recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #3896 2013. 04. 12. 17:30 Válasz

    Szeretem a zöldborsólevest.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Zöldborsóleves recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #3896 2013. 04. 12. 17:30 Válasz

    Szeretem a zöldborsólevest.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.