Zöldborsófőzelék tojáspörkölttel

Elkészítés módja
1. Kevés olajon a borsót elkezdjük párolni.
2. Amint megpuhult, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk, hogy kicsit karamellizálódjon, majd felöntjük kb. 7-8 dl vízzel.
3. Hozzáadjuk a sót, (én a són kívül ételízesítőt is szoktam belerakni, de akkor a sóból kicsit kevesebb kell) és főzzük kb. 30 percet.
4. Közben elkészítjük a rántást.
5. Kevés olajon kb. 4 evőkanál teljes kiőrlésű lisztet megpirítunk, majd ráöntjük a főzelékre.
6. Hozzáadjuk a tejet, a tejfölt.
7. Újraforrás után kb. 10 percig főzzük még.
8. Ezek után elkészítjük a tojáspörköltet.
9. A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk és olajon üvegesre dinszteljük.
10. Hozzáadjuk a piros aranyat és a sót, rászórjuk az őrölt paprikát és felengedjük kb. 1,5 dl vízzel.
11. Ezt a pörköltalapot kb. 25 percig főzzük, időnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Ha szükséges, akkor a vizet nagyon kis adagokban pótoljuk.
12. Míg a pörköltalap fő a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és vastagabb szeletekre (1 tojást 4 szeletre) vágjuk.
13. Amikor a pörköltalap megfőtt, óvatosan belekeverjük a tojáskarikákat és összeforraljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.