Vaníliás keksz, csokidarabokkal

Elkészítés módja
1. A hozzávalókat kézzel alaposan összedolgozom. Kb. 4 cm átmérőjű rudat formázok belőle, majd folpackba tekerem és beteszem a hűtőbe egy-két órára.
2. A sütőt előmelegítem 180 fokra, a hűtőből kiveszem a tésztát, kitekerem és kb. fél centiméter vastag szeleteket vágok belőle.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom úgy, hogy sütés után is elférjenek (kicsit lapulni fognak). Kb. 20-22 percig sütöm addig, amíg aranybarnák nem lesznek. Fém kekszes dobozban tárolom.
Vaníliás keksz, csokidarabokkal recepthez fűződő történet, jótanács
Egy adagból 30-35 db lesz.
Annyira egyszerű, hogy ez a süti lesz az első, amit elkészítek...
Ezek most tényleg szépek, nem mindig sikerül ilyen jól. Az a titka, hogy kellő időt kell a hűtőben töltenie a tésztának és vékony, éles késsel kell szeletelni, akkor nem deformálódik el.
Én általában olyan kekszet sütök, amit nem kell nyújtani, szaggatni (kivéve, ha a gyerekeknek van kedvük segíteni), hanem a szeletelős változatot választom, vagy pedig golyókat gyúrok és lapítom. Így sokkal egyszerűbb és gyorsabb.
Milyen szép szabályosak lettek! Meg az is egy előnye, hogy a sodrófát, nyújtódeszkát sem kell mosogatni. :)
Én is a gyerekek miatt sütöttem, de a felnőttek is imádják az omlós kekszet a ropogós csokidarabokkal.
Nagyon jó!
Köszi szépen.
Az unokáim biztosan örülni fognak neki.
Üdv:Edit.