Vadas marhapecsenye, medvehagymás zsemlegombóccal

Vadas marhapecsenye, medvehagymás zsemlegombóccal recept
Hozzávalók
•  60 dkg szűzpecsenye lehártyázva
•  4 szál sárgarépa
•  1 db vöröshagyma
•  2 db babér
•  1 citrom héja
•  3 evőkanál barna cukor
•  2 evőkanál mézes mustár
•  őrölt fekete bors
•  ízlés szerint só
•  5 szem borókabogyó-olaj
•  2 dl tejföl
•  1/2 citrom leve
A zsemlegombóchoz:
•  5 dkg vágott medvehagyma
•  5 db szikkadt zsemle kockára vágva
•  2 evőkanál olaj
• 
•  bors
•  1 teáskanál fokhagymapor
•  3 evőkanál liszt
•  3 evőkanál zsemlemorzsa
•  2 db tojás

Elkészítés módja

1. A húst forró olajon kérgesre sütjük, utána felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjat és a hagymát aprítva mellédobjuk.

2. A sárgarépa félbevágva kerül a lábasba a hús mellé a babérral, és a borókával egy időben.

3. Puhára főzzük kb. 2 óra alatt. (A főzés ideje nagyban a hústól függ.) Ha elkészült, a húst kivesszük és fóliába csomagoljuk.

4. Fogyasztáskor vékonyra szeleteljük.

5. A visszamaradt szószból a babérlevelet és a borókát eltávolítjuk.

6. A barna cukrot belekeverjük a lébe, és sima mártássá turmixoljuk.

7. Mézes mustárral, citromlével beállítjuk a savasságát, majd tejföllel kikeverjük.

8. Egyet forralunk rajta, majd tálalhatjuk is a hús mellé.

9. A zsemlegombóchoz a zsemlekockákat kevés olajon átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítjük.

10. Ráütjük a tojásokat és a vágott medvehagymával, a liszttel és morzsával jól összedolgozzuk.

11. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és lobogó, sós vízben kifőzzük őket pár perc alatt.

12. A hús mellé a mártással együtt kínáljuk mint köretet.

Vadas marhapecsenye, medvehagymás zsemlegombóccal recepthez fűződő történet, jótanács

A medvehagymát felhasználhatjuk a magyar ételek változatossá tételéhez. Kipróbáltam a gombóchoz és nagyon ízlett mindenkinek.

A leírásban szereplő Vadas marhapecsenye, medvehagymás zsemlegombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas, zsemlegombóc, vadas marha, vadas zsemlegombóccal, zsemle) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.