Vadas marhapecsenye, medvehagymás zsemlegombóccal

Elkészítés módja
1. A húst forró olajon kérgesre sütjük, utána felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjat és a hagymát aprítva mellédobjuk.
2. A sárgarépa félbevágva kerül a lábasba a hús mellé a babérral, és a borókával egy időben.
3. Puhára főzzük kb. 2 óra alatt. (A főzés ideje nagyban a hústól függ.) Ha elkészült, a húst kivesszük és fóliába csomagoljuk.
4. Fogyasztáskor vékonyra szeleteljük.
5. A visszamaradt szószból a babérlevelet és a borókát eltávolítjuk.
6. A barna cukrot belekeverjük a lébe, és sima mártássá turmixoljuk.
7. Mézes mustárral, citromlével beállítjuk a savasságát, majd tejföllel kikeverjük.
8. Egyet forralunk rajta, majd tálalhatjuk is a hús mellé.
9. A zsemlegombóchoz a zsemlekockákat kevés olajon átpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítjük.
10. Ráütjük a tojásokat és a vágott medvehagymával, a liszttel és morzsával jól összedolgozzuk.
11. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és lobogó, sós vízben kifőzzük őket pár perc alatt.
12. A hús mellé a mártással együtt kínáljuk mint köretet.
Vadas marhapecsenye, medvehagymás zsemlegombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
A medvehagymát felhasználhatjuk a magyar ételek változatossá tételéhez. Kipróbáltam a gombóchoz és nagyon ízlett mindenkinek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.