Vadas marha zsemlegombóccal

Elkészítés módja
1. A hússzeleteket sózom, borsozom, lisztbe forgatom, majd forró olajban hirtelen kisütöm.
2. A sütés után pírszalvétára szedem, lecsepegtetem, majd egy nagyobb lábasba rakom.
3. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot és sót, szalonnát, mustárt, citromlevet rárakom a húsra, majd felöntöm kb. 1 liternyi vízzel és felteszem főni.
4. Az egészet addig főzöm, amíg a hús meg nem puhul és közben elpárolgó levét pótolom.
5. A megpuhult húsokat kiszedem és a zöldségről leszűröm a levet, amit félreteszek.
6. A zöldségeket botmixerrel összeturmixolom, közben olajon, kb. 10 dkg-nyi cukrot megkaramellizálok.
7. Ha a cukor megbarnult, ráöntöm a zöldségturmixot, kicsit összeforralom, elkeverek benne 2 evőkanálnyi lisztet, majd felengedem a félretett lével.
8. Jól összeforralom az egészet és a végén, egy nagy pohár tejfölből és kevés lisztből elkészített habarást hozzákeverem.
9. Mikor elkezd forrni, beleteszem a húsokat és ha kell, utána ízesítek.
10. Közben elkészítem a zsemlegombócot, melyhez a zsemlét felkockázom és megpirítom.
11. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítek, beleteszem a zsemlekockákat, valamint a felaprított petrezselymet.
12. Gombócokat formálok belőle amiket forró vízben kifőzök.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.