Hátszínszelet mustármártásban
Elkészítés módja
1. A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban egymásmellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk, hűtőszekrényben 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk.
2. A sütés napján a húst miután kissé lecsöpögtettük, kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon, oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük.
3. A mártáshoz a lisztet az olvasztott vajon megfuttatjuk, a mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral felengedjük, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé be nem sűrűsödik. Párolt rizs vagy illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.