Fokhagymás tejfölös marhatokány
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, a rostjaira merőlegesen félcentis szeletekre, majd ugyanilyen vastagon csíkokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk, majd lábosba dobjuk.
2. Az olajat ráöntjük, kevergetve félig kisütjük, majd a húst hozzáadjuk. Néhány perc alatt fehéredésig pirítjuk, megsózzuk, a zúzott fokhagymával és a borssal fűszerezzük.
3. Kb. 2 deci vizet öntünk alá, majd lefödve, kis lángon, bő 1 órán át puhítjuk. Ha kész, a tejföllel dúsítjuk, 2-3 percig forraljuk. Köretnek főtt tészta illik hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.