Babos marharagu gremolatával
Elkészítés módja
1. A babot főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és tiszta vízben 1 babérlevéllel és egy kevés sóval kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük.
2. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és az olajon pár perc alatt megfonnyasztjuk. A chiliporral megszórjuk, majd a húst hozzáadjuk. Kevergetve 8-10 perc alatt megpirítjuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, és 1 babérlevelet is adunk hozzá.
3. A paradicsomot kis kockákra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és vékony csíkokra metéljük, majd a húshoz adjuk. A levest ráöntjük, a kakukkfűvel és az oreganóval fűszerezzük, A paradicsompürével, a szójamártással, a porcukorral és a Cayenn borssal ízesítjük, és 4-5 percig főzzük. Ezután a leszűrt babot is belekeverjük. Néhány percig együtt pároljuk, ha kell utánaízesítjük.
4. Közben elkészítjük a gremolatát. Ehhez a petrezselymet fölaprítjuk, az olívaolajjal és a nagyon vékony csíkokra vágott citromhéjjal összedolgozzuk.
5. Tálaláskor a húsos-babos ragut tányérokba szedjük, majd mindegyikre egy-egy evőkanálnyi gremolatát kanalazunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.