Madridi marhapacal

Madridi marhapacal recept
Hozzávalók
•  80 dkg tisztított marhapacal
• 
•  néhány szem fekete bors
•  fél citrom leve
•  1 kisebb vöröshagyma
•  1 babérlevél
•  2 gerezd fokhagyma
•  2 közepes vöröshagyma
•  4 evőkanál olaj
•  10-12 dkg paradicsompüré (sűrített paradicsom)
•  őrölt fekete bors
•  1 mokkáskanál kakukkfű
•  1.5- 2 dl zamatos vörösbor
•  20 dkg füstölt kolbász (csípős is lehet)
•  2 doboz (2x430 gramm) konzerv vörösbab csípős mexikói mártásban

Elkészítés módja

1. A pacalt ha kell, megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd egy lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Sóval, egész borssal, citromlével meg a kisebb, fölszeletelt vöröshagymával ízesítjük, beledobunk 1 babérlevelet, és 2-3 óra alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hűlni hagyjuk, és kb. 3 centis kockákra vágjuk.

2. A présen áttört fokhagymát és a megtisztított, fölaprított vöröshagymát egy lábasban, az olajon, kis lángon 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk. A paradicsompürével egy kicsit tovább pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, majd ráöntünk 3-4 deci vizet. 20-25 percig főzzük, hogy a hagyma egy kicsit szétfőjön benne, azután a borral ízesítjük.

3. A puha pacalt, a karikákra vágott kolbászt és a babot levével együtt hozzáadjuk, keverve 6-8 percig főzzük. Ha kell utánaízesítjük, egy kevés vízzel hígítjuk.

A leírásban szereplő Madridi marhapacal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pacal) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.