Tekercses marhasült laskagombával

Tekercses marhasült laskagombával recept
Hozzávalók
•  60-70 dkg kicsontozott érlelt marhahátszín
•  1 kiskanál őrölt fekete bors
•  1 púpozott evőkanál mustár
•  1 mokkáskanál csípős Piros Arany
•  1 kiskanál só
•  3 gerezd fokhagyma
•  8 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
a sütéshez és a pácoláshoz:
•  olaj
a gombás raguhoz:
•  1 kisebb póréhagyma
•  30-35 dkg laskagomba
•  5 evőkanál olaj
•  fél kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A hátszín tetején húzódó faggyús réteget és vékony fehér hártyát éles késsel lefejtjük, majd a pecsenyét a fele bors és a mustár keverékével bedörzsöljük. Egy akkora tálba tesszük, amekkorába éppen belefér, majd annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. (Ha túl nagy tálba tesszük, sokkal több olaj kell rá.) Hűtőszekrényben így érleljük 3-5 napon át, közben párszor megforgatjuk.

2. Sütéskor 4 egyforma szeletre vágjuk, és vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. A megmaradt borsot egy kevés sóval, a paprikakrémmel, a zúzott fokhagymával meg 2 evőkanál olajjal összekeverjük, a hússzeletekre kenjük. Mindegyikre 2-2 szalonnaszeletet fektetünk, majd felcsavarjuk, besózzuk. Kb. 1 órára a mélyhűtőbe rakjuk, hogy szépen tudjuk szeletelni. A következő művelet ugyanis az, hogy a hústekercseket kétujjnyi vastagon fölvágjuk.

3. Ezután lapjában 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára húzzuk. Egy akkora serpenyőben vagy lábasban, amibe a nyársak beleférnek, ujjnyi olajat töltünk, és közepesen megforrósítjuk.

4. A nyársakat belefektetjük, majd közepes lángon, oldalanként kb. 6-6 percig sütjük. Jól lecsöpögtetve, laskagombaraguval és fóliában sült burgonyával kínáljuk.

5. Előbbi úgy készül, hogy a megtisztított pórét karikákra, a laskagombát nagyobb cikkekre vágjuk. Együtt a forró olajra dobjuk, és kevergetve, nagy lángon 6-7 percig sütjük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

A leírásban szereplő Tekercses marhasült laskagombával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (laskagomba recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.