Túrós pogácsa

Elkészítés módja
1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
2. Hozzáadjuk a 3 teáskanál sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját és végül a túrót.
3. Dagasztóval összedolgozzuk, majd megkelesztjük, kb. 30 perc alatt.
4. Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk és közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket egymástól kicsit távolabb, majd lekenjük a tojás sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
6. Kb. 20 percet még kelesztjük.
7. Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel készre sütjük.
Nagyon köszönöm!
Nagyon finomak!
Szépek és finomak a pogácsáid