Töltött paprika
Elkészítés módja
1. A darált húst sóval, borssal, paprikával, tojással, reszelt hagymával és a fokhagymával, meg a rizzsel összedolgozzuk és a megtisztított, kicsumázott paprikákba töltjük.
2. A maradékból gombócokat formálunk és azokat is a lábasba rakjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
3. Ételízesítőt dobunk bele és ha félig megpuhult, belekeverjük a sűrített paradicsomot, cukrozzuk.
4. Megszórjuk a fűszerekkel és készre főzzük.
5. Főtt petrezselymes burgonyát cikkekre vágva adunk mellé.
Töltött paprika recepthez fűződő történet, jótanács
Sokszor készítek, mert nagyon szeretjük. Valamikor eltérek a fűszerezéssel, de hagyományosan készítem legtöbbször.
Nálunk is nagy kedvenc.
Hm... nagyon guszta! :-)
Nagyon szeretjük.
Gusztusos!