Karaj káposztás-krumplis köntösben
Elkészítés módja
1. A hússzeleteket kissé kiverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd a mustárral vékonyan megkenjük.
Az olajat megforrósítjuk, a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk rajta. Lecsöpögtetjük, majd nem túl közel egymáshoz, nagyobb tepsibe fektetjük.2. Visszamaradó zsírjában a néhány vágással rövidebbre aprított, szükség esetén kiöblített savanyú káposztát 10-15 percig pirítjuk-pároljuk.
3. A burgonyát megtisztítjuk, durvára reszeljük, a tejföllel és a tojásokkal együtt a káposztához adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés köménnyel fűszerezzük. A masszával bő ujjnyi vastagon befedjük a hússzeleteket.
4. A tepsit alufóliával letakarjuk, és a rakottast előmelegített sütőben, közepesnél lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 1 óra 20 percen át sütjük úgy, hogy a fóliát 1 óra után levesszük róla. Tejföllel meglocsolva, pirospaprikával megszórva, forrón tálaljuk.
Karaj káposztás-krumplis köntösben recepthez fűződő történet, jótanács
A húst a mustár mellett csemege vagy csípős Piros Arannyal is megkenhetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.