Gombás sertésszűz, sajtos rizsgombóccal
Elkészítés módja
1. A megtisztított hagymát vékony cikkekre vágjuk, forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összepirítjuk. Ezután a szűzpecsenyét ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és egy másik serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk. Közben sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
2. A körethez a rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd kétszeres mennyiségű forró vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük az evőkanálnyi paradicsompürét és a megtisztított apróra vágott vöröshagymát. Ha felforrt, megkeverjük, és fedő alatt takaréklángon megfőzzük.
3. Amikor elkészült, forrón belekeverjük a reszelt sajtot, és vízbe mártott fagylaltos kanállal gombócokat formálunk belőle. Tálaláskor a petrezselymes szűz csíkokat a gombás raguval magas tűzön összeforgatjuk, majd tányérra halmozzuk, és a forró rizsgombócokkal kínáljuk.
Olyan guszta ételek,hogy az ember nyála csordogál!
Gratulálok a Mesterszakácsoknak.
Tetszik a paradicsomos rizs köret is.