Sajttal és zöldséggel töltött sertésborda

Sajttal és zöldséggel töltött sertésborda  recept
Hozzávalók
•  60 dkg kicsontozott sertéskaraj
• 
•  fél doboz (170 gramm) zöldségkeverék (zöldborsó csemegekukorica és paprika keveréke)
•  5-6 dkg reszelt sajt
•  egy-egy késhegynyi őrölt fekete bors és reszelt szerecsendió
•  fél csokor petrezselyem
•  4 evőkanál olaj
•  1-1 púpozott mokkáskanál paradicsompüré és finomliszt
•  egy-egy késhegynyi ételízesítő por és őrölt köménymag
a húsok forgatásához:
•  kb.2 evőkanál finomliszt (ez el is maradhat)

Elkészítés módja

1. A húst 4 egyenlő szeletre vágjuk. Éles késsel egyenként felszúrjuk, vagyis lapjában, nem túl hosszan bevágjuk, és a hús közepét kimélyítjük, sőt, ujjunkkal belenyúlva még jobban kitágítjuk. Akkor jó, ha olyan mint egy zseb, így lehet megtölteni. Készíthetjük úgy is, hogy a szeleteket lapjában végig bevágjuk, kihajtjuk, és az így kapott nyitott szeleteket kissé kiverjük. Ebbe a változatba valamivel több töltelék fér. Akármelyiket is készítettük elő, megsózzuk, félrerakjuk.

2. A konzervzöldséget lecsöpögtetjük, és a sajtot hozzákeverjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A sajtos zöldséget a húsok üregébe nyomkodjuk, a nyílást fogvájóval vagy hústűvel rögzítjük. Ha nyitott szeletként készítettük elő, akkor a szeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, másik felüket ráhajtjuk, ezután több helyen rögzítjük a nyílást.

3. A töltött karajszeleteket lisztben megforgatjuk, de ez akár el is maradhat. Egy serpenyőben a megforrósított olajon, oldalanként 3-4 percig sütjük, lecsöpögtetjük, félrerakjuk.

4. Visszamaradó zsírjában a paradicsompürét és a lisztet kissé megpirítjuk, 2 deci vízzel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, az ételízesítőt meg a köményt beleszórjuk. A töltött húsokat belerakjuk, és oldalanként még 2-3 percig pároljuk, ami azért kell, mert nem biztos, hogy a hús ott is tökéletesen megsült, ahol meg van tűzve.

5. Tálaláskor a húsokat, miután a fogvájót (hústűt) eltávolítottuk belőlük, vastagabb szeletekre vágjuk, és a pecsenyelével leöntjük. Burgonyapüré illik köretnek hozzá.

Sajttal és zöldséggel töltött sertésborda recepthez fűződő történet, jótanács

Borjúkarajból vagy fél csirkemellekből ugyanígy készíthetjük.

A leírásban szereplő Sajttal és zöldséggel töltött sertésborda recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.