Töltött káposzta cseréptálban sütve
Elkészítés módja
1. A hagymát apróra vágjuk és nagyon kevés olajon megdinszteljük, a riszt megmossuk és kicsit előpároljuk, majd a darált húshoz adjuk a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával és a két tojással együtt.
2. A cseréptál aljába kevés zsírt, vagy olajat kenünk, erre teszünk egy réteg szálas káposztát, a töltelékeket levelekbe csomagoljuk és a káposztára tesszük őket, míg közéjük kolbászkarikákat és darabolt füstölt húst.
3. Tetejét befedjük szálas káposztával.
4. A paradicsomot összekeverjük fél liter vízzel és a tetejére locsoljuk.
5. Lefedve 180 fokon 1 óráig sütjük.
Köszönöm szépen !Hát cseréptálban kicsit trükkös sütni ,picit száraz lett ,de finom !
Nagyon guszta:-)
Ez aztán az ínycsiklandóan elkészített káposzta! Minden benne van ami kell! (meg is éheztem)