Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel

Töltött  húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel recept
Hozzávalók
•  6 db sós palacsinta
•  30 dkg pürésített pörkölthús
•  6 szelet gépsonka
•  10 dkg liszt
•  2 db tojás
•  10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
•  olaj
A gombamártáshoz:
•  30 dkg erdei gomba
•  1 kisebb vöröshagyma
•  1 evőkanál olaj
• 
•  őrölt bors
•  1 teáskanál pirospaprika
•  1 teáskanál házi paprikakrém
•  2 dl főzőtejszín
A burgonyakroketthez:
•  30 dkg burgonya
•  1 teáskanál margarin
•  1 db felvert tojás
•  3 dkg finomliszt
•  1 cikk natúr sajt
•  1 csipet őrölt szerecsendió
•  1 késhegynyi őrölt bors
•  ízlés szerint só
A panírozáshoz:
•  2 db tojás
•  zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk.

2. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és a többi hozzávalókkal összekeverjük.

3. A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formálunk belőle.

4. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.

5. Egy fej vöröshagymát felaprítunk és olajon üvegesre pároljuk.

6. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre sütjük.

7. Tejszínnel felöntjük, besűrítjük, összeforraljuk.

8. A palacsintákat megsütjük és egyenként megtöltjük.

9. A pörkölthúst botmixerrel pürésítjük.

10. Egy szelet gépsonkát a palacsinta közepébe tesszük, rá egy jó evőkanálnyi húsos tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a két palacsinta végét belülre dugjuk.

11. A feltekert palacsintákat lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába forgatjuk és bő forró olajban, fedő alatt kisütjük.

12. A palacsintákat ferdén felszeleteljük és a végét reszelt sajttal megszórjuk.

13. Gombamártással, burgonyakrokettel tálaljuk.

Finom, laktató étel, bármely alkalomra.

A leírásban szereplő Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek, töltött gomba, krokett, húsos palacsinta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel recept - 3 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #8095 2013. 11. 13. 13:51 Válasz

    Nagyon guszta:)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #8066 2013. 11. 10. 18:12 Válasz

    Nagyon szívesem Karperec.
    Pörkölthús a fagyasztóban volt,maradt pár db palacsintám előző napról és így a maradékokat újra tudtam hasznosítani.
    Köszönöm a hozzászólásod.

  3. karperec
    karperec #8063 2013. 11. 10. 17:52 Válasz

    Jó sok minden kell hozzá, de a végeredmény isteni finom! Köszönöm, megy a recepttáramba!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel recept - 3 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #8095 2013. 11. 13. 13:51 Válasz

    Nagyon guszta:)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #8066 2013. 11. 10. 18:12 Válasz

    Nagyon szívesem Karperec.
    Pörkölthús a fagyasztóban volt,maradt pár db palacsintám előző napról és így a maradékokat újra tudtam hasznosítani.
    Köszönöm a hozzászólásod.

  3. karperec
    karperec #8063 2013. 11. 10. 17:52 Válasz

    Jó sok minden kell hozzá, de a végeredmény isteni finom! Köszönöm, megy a recepttáramba!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.