Töltött húsos palacsinta gombamártással, burgonyakrokettel
Elkészítés módja
1. A burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk.
2. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és a többi hozzávalókkal összekeverjük.
3. A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formálunk belőle.
4. A rudakat felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.
5. Egy fej vöröshagymát felaprítunk és olajon üvegesre pároljuk.
6. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt készre sütjük.
7. Tejszínnel felöntjük, besűrítjük, összeforraljuk.
8. A palacsintákat megsütjük és egyenként megtöltjük.
9. A pörkölthúst botmixerrel pürésítjük.
10. Egy szelet gépsonkát a palacsinta közepébe tesszük, rá egy jó evőkanálnyi húsos tölteléket és feltekerjük úgy, hogy a két palacsinta végét belülre dugjuk.
11. A feltekert palacsintákat lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába forgatjuk és bő forró olajban, fedő alatt kisütjük.
12. A palacsintákat ferdén felszeleteljük és a végét reszelt sajttal megszórjuk.
13. Gombamártással, burgonyakrokettel tálaljuk.
Finom, laktató étel, bármely alkalomra.
Nagyon guszta:)
Nagyon szívesem Karperec.
Pörkölthús a fagyasztóban volt,maradt pár db palacsintám előző napról és így a maradékokat újra tudtam hasznosítani.
Köszönöm a hozzászólásod.
Jó sok minden kell hozzá, de a végeredmény isteni finom! Köszönöm, megy a recepttáramba!