Töltött bagett

Töltött bagett recept
Hozzávalók
•  töltelékfajtánként 3-3 db hosszú bagett
A bolognai töltelékhez:
•  750 g darált sertés- vagy pulykahús
•  100 g margarin
•  1 doboz szeletelt gomba
•  250 g paradicsompüré
•  2 db húsos zöldpaprika (kaliforniai)
•  2 db közepes fej hagyma
•  6 db csemegeuborka
•  1 kávéskanál étolaj
• 
•  bors
•  pirospaprika
•  oregánó
•  szárított petrezselyemlevél
•  fokhagymapor
•  esetleg pizza fűszerkeverék
•  étkezési keményítő
A májkrémes töltelékhez:
•  300 g kenőmájas
•  100 g margarin
•  300 g baromfi párizsi
•  4 db főtt tojás
•  1 doboz szeletelt gomba
•  6 db csemegeuborka
•  2 db közepes fej hagyma
•  étolaj
• 
•  bors
•  majoránna
•  petrezselyemlevél
•  étkezési keményítő

Elkészítés módja

1. A bagetteket keresztben kettévágjuk.

2. A végeit levágjuk, majd apróbb darabokra vágva, keverőtálban kevés vízzel beáztatjuk és péppé nyomjuk.

3. Keskeny pengéjű késsel (csontozó) óvatosan, belülről körbevágjuk, majd fakanál nyelével kinyomjuk a bagett belét, apró darabokra szaggatjuk és ezt is hozzákeverjük a bagettek beáztatott végeihez.

4. Mindkét töltelékhez a hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.

5. A bolognainál hozzátesszük a darált húst, enyhén sózzuk, és fedő alatt pároljuk.

6. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, csemegeuborkát, a margarint és a fűszereket egyéni ízlés szerint.

7. Őrölt borsot többet, mert ettől kellemes utóíze lesz.

8. Rövid idő után hozzáadjuk a bagett belét és végeit, majd az egészet sűrű péppé főzzük.

9. Ha nem elég sűrű, étkezési keményítő hozzáadásával sűrítjük.

10. El lehet készíteni bolognai fixxel is.

11. A májkrémesnél a hagymához a kisebb (kb. 1 cm) kockákra vágott párizsit adjuk, rövid ideig pirítjuk, majd az apróra vágott gombát, csemegeuborkát, főtt tojás sárgáját, kenőmájast, a margarint, a bagett belét és végeit, ízlés szerint fűszerezzük, borsozzuk (sózni nem mindig kell, mivel az alapanyagok része sós), legvégül a tojás fehérjét adjuk hozzá apróra vágva.

12. Ha túl laza, kevés keményítőt szórunk rá, és keverve felfőzzük.

13. Addig kell főzni, amíg a bagett teljesen elkeveredik a töltelékben.

14. A bagettek töltése: Négyrétre hajtott alufóliával a bagett keskenyebb végét lezárjuk és a tölteléket kanállal, időnként a fóliás végénél az asztalhoz ütögetve megtöltjük.

15. Alufóliába csomagolva, 30 percig sütőben sütjük, a fóliát végig rajtahagyva.

16. Sütés után a fóliát levéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük.

17. Tálalás előtt, ujjnyi vastag szeletekre szeljük.

Töltött bagett recepthez fűződő történet, jótanács

Ezen kívül bármilyen töltelékkel, pl. zselatinos, franciasalátával is tölthetjük. Ha marad ki töltelék, nem vész kárba, mivel kiváló melegszendvics alapanyag. Egy igazi vendégváró étel. El lehet (kell) készíteni előre, és mire a vendégek érkeznek, finomságok várják őket. A töltelékeket mindenki saját ízlése szerint variálhatja. Elkészíthető mexikói babos, kukoricás töltelékkel is, de én már számtalan változatát megcsináltam.

A leírásban szereplő Töltött bagett recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (bagett) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Töltött bagett recept - 4 hozzászólás

  1. nragnes
    nragnes #4301 2013. 04. 18. 14:27 Válasz

    ez nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni

  2. karperec
    karperec #3866 2013. 04. 12. 07:50 Válasz

    Nekem is szimpatikus!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #3849 2013. 04. 11. 22:18 Válasz

    Nagyon jól néz ki,finom lehet.
    Köszönöm a receptet.

  4. Szabina
    Szabina #3800 2013. 04. 11. 09:42 Válasz

    Nagyon tetszik a recept! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Töltött bagett recept - 4 hozzászólás

  1. nragnes
    nragnes #4301 2013. 04. 18. 14:27 Válasz

    ez nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni

  2. karperec
    karperec #3866 2013. 04. 12. 07:50 Válasz

    Nekem is szimpatikus!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #3849 2013. 04. 11. 22:18 Válasz

    Nagyon jól néz ki,finom lehet.
    Köszönöm a receptet.

  4. Szabina
    Szabina #3800 2013. 04. 11. 09:42 Válasz

    Nagyon tetszik a recept! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.