Tatárbifsztek bekeverve

Tatárbifsztek bekeverve recept
Hozzávalók
•  60 dkg marhabélszín esetleg hátszín
•  2 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 evőkanál mustár
•  kb.2 dl olaj a pácoláshoz
•  3-4 tojássárgája
•  5 dkg vaj
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 mokkáskanál Worcester-mártás
•  1 kiskanál ketchup
•  fél kiskanál só
•  1 kicsi apróra vágott vöröshagyma
•  5-6 evőkanál olaj a „szigetelés”-hez

Elkészítés módja

1. A bélszínt először pácolni kell. Ehhez vékony, fehér hártyáját lefejtjük, majd a húst a fele borssal és a fele mustárral bedörzsöljük. Egy akkora tálba tesszük, amekkorába épp belefér, majd annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi, és hűtőszekrényben érleljük 3-4 napon át.

2. Az étel készítésekor az érlelt húst ledaráljuk vagy – az eredeti recept szerint – késsel apróra vágjuk. Egy tálba rakjuk, a tojássárgájával, a puha vajjal, a maradék borssal és mustárral, a pirospaprikával, a Worcester-mártással, a ketchuppal, a sóval és a vöröshagymával alaposan összedolgozzuk.

3. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük, majd egy tálba tesszük, jól elsimítjuk. Ezután olajat töltünk rá, hogy ellepje, ez lesz a „szigetelés”, hogy a hús ne barnuljon meg. Letakarva, hűtőszekrényben 1-2 napig is eltarthatjuk így.

4. Tálaláskor az olajat leöntjük róla, és már asztalra is adhatjuk, de ne feledkezzünk meg a hozzáillő forró pirítósról sem.

Tatárbifsztek bekeverve recepthez fűződő történet, jótanács

Az igazi ínyencek a tatárbifszteket finomra vágott olívabogyóval, kapribogyóval, ecetes uborkával és brandyvel is ízesítik.

A leírásban szereplő Tatárbifsztek bekeverve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.