Tatárbifsztek bekeverve
Elkészítés módja
1. A bélszínt először pácolni kell. Ehhez vékony, fehér hártyáját lefejtjük, majd a húst a fele borssal és a fele mustárral bedörzsöljük. Egy akkora tálba tesszük, amekkorába épp belefér, majd annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi, és hűtőszekrényben érleljük 3-4 napon át.
2. Az étel készítésekor az érlelt húst ledaráljuk vagy – az eredeti recept szerint – késsel apróra vágjuk. Egy tálba rakjuk, a tojássárgájával, a puha vajjal, a maradék borssal és mustárral, a pirospaprikával, a Worcester-mártással, a ketchuppal, a sóval és a vöröshagymával alaposan összedolgozzuk.
3. Megkóstoljuk, ha kell utánaízesítjük, majd egy tálba tesszük, jól elsimítjuk. Ezután olajat töltünk rá, hogy ellepje, ez lesz a „szigetelés”, hogy a hús ne barnuljon meg. Letakarva, hűtőszekrényben 1-2 napig is eltarthatjuk így.
4. Tálaláskor az olajat leöntjük róla, és már asztalra is adhatjuk, de ne feledkezzünk meg a hozzáillő forró pirítósról sem.
Tatárbifsztek bekeverve recepthez fűződő történet, jótanács
Az igazi ínyencek a tatárbifszteket finomra vágott olívabogyóval, kapribogyóval, ecetes uborkával és brandyvel is ízesítik.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.