Avokádós rákízelítő

Avokádós rákízelítő recept
Hozzávalók
•  1 kis vöröshagyma
•  1 csemegeuborka
•  fél csokor petrezselyem
•  1 csokor metélőhagyma
•  néhány tárkonylevél
•  1 evőkanál kapribogyó
•  1 kiskanál kristálycukor
•  1 mokkáskanál só
•  1 evőkanál vörösborecet
•  1 dl olívaolaj
•  csipetnyi őrölt fekete bors
•  16 dkg fagyasztott királyrák (lehet olcsóbb fajta tisztított rák is amiből kb. 25 dkg kell)
•  6 dkg vaj
•  2 gerezd fokhagyma
•  1.5 dl fehérbor
•  2 avokádó

Elkészítés módja

1. A hagymát megtisztítjuk és az uborkával együtt apró kockákra vágjuk. A petrezselymet, a metélőhagymát meg a tárkonylevelet finomra aprítjuk, a kapribogyóból a nagyobbakat félbevágjuk.

2. A cukrot meg a fele sót kevergetve föloldjuk a borecetben, az olajat apránként belecsorgatjuk, megborsozzuk. A felaprított zöldféléket beleforgatjuk.

3. A rákot megtisztítjuk, vagyis a páncélját a húsról lefejtjük. A farkak tetejét, nem túl mélyen, egészen a farokvégződésig bevágjuk. Láthatóvá válik benne egy vékony fekete csík, ami a bélcsatornája; ezt hústűvel kiszedjük, ezután a rákot leöblítjük, leszárogatjuk. A vajon megfuttatjuk, a maradék sót rászórjuk, a zúzott fokhagymával 1 percig pirítjuk. A bort ráöntjük, és rázogatva 2-3 percig a tűzön hagyjuk. Akkor jó, ha a leve kissé besűrűsödött.

4. Az avokádót félbevágjuk, a magját kiemeljük, a héját lefejtjük, a húsát vékonyan fölszeleteljük. Egy-egy felet legyezőszerűen tányérra rakunk, a fűszeres öntettel meglocsoljuk, végül a forró rákot elosztjuk rajta. Pirítóssal tálaljuk.

A leírásban szereplő Avokádós rákízelítő recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.