Avokádós rákízelítő
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk és az uborkával együtt apró kockákra vágjuk. A petrezselymet, a metélőhagymát meg a tárkonylevelet finomra aprítjuk, a kapribogyóból a nagyobbakat félbevágjuk.
2. A cukrot meg a fele sót kevergetve föloldjuk a borecetben, az olajat apránként belecsorgatjuk, megborsozzuk. A felaprított zöldféléket beleforgatjuk.
3. A rákot megtisztítjuk, vagyis a páncélját a húsról lefejtjük. A farkak tetejét, nem túl mélyen, egészen a farokvégződésig bevágjuk. Láthatóvá válik benne egy vékony fekete csík, ami a bélcsatornája; ezt hústűvel kiszedjük, ezután a rákot leöblítjük, leszárogatjuk. A vajon megfuttatjuk, a maradék sót rászórjuk, a zúzott fokhagymával 1 percig pirítjuk. A bort ráöntjük, és rázogatva 2-3 percig a tűzön hagyjuk. Akkor jó, ha a leve kissé besűrűsödött.
4. Az avokádót félbevágjuk, a magját kiemeljük, a héját lefejtjük, a húsát vékonyan fölszeleteljük. Egy-egy felet legyezőszerűen tányérra rakunk, a fűszeres öntettel meglocsoljuk, végül a forró rákot elosztjuk rajta. Pirítóssal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.