Juhsajttal töltött paradicsom

Elkészítés módja
1. A paradicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük. Tetejükből éles késsel egy kalapot levágunk, belsejüket kiskanállal kivájjuk.Üregüket kissé besózzuk, és a szemeket fejjel lefelé szűrőrácsra állítjuk.
2. A juhsajtot villával összetörjük de szitán is átpasszírozhatjuk, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajjal meg a tejföllel simára keverjük. A zúzott fokhagymával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megborsozzuk, ha kell, utánasózzuk.
3. A masszát habzsákba kanalazzuk, majd a paradicsomok üregébe nyomjuk (habzsák híján kiskanállal töltjük bele). A kalapokat ráillesztjük, 1-2 órára behűtjük.
4. Tálaláskor a töltött paradicsomokat salátalevelekkel bélelt tálra állítgatjuk.
Juhsajttal töltött paradicsom recepthez fűződő történet, jótanács
Juhsajt helyett juhtúróval, kecske- vagy tehénsajttal is készülhet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.