Szegedi haltepertő

Szegedi haltepertő recept
Hozzávalók
•  70 dkg pontyfilé (lehet harcsa fogas vagy tengeri hal is)
• 
•  őrölt fekete bors
•  jóféle pirospaprika
•  5 evőkanál finomliszt
a sütéshez:
•  bő olaj

Elkészítés módja

1. A ponytfilé bőrét lehúzzuk, a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, azután húsát sűrűn beirdaljuk és 2,5-3 centis kockákra vágjuk. Az lenne a legjobb, ha több halfilénk lenne, és csak az alsó, szálkamentes részüket használnánk. Ezért is készülhet harcsából, fogasból, mert ezekben nincs szálka.

2. Ezután 1 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és 1 csapott kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át – de még jobb, ha egész éjjel – pácoljuk, hogy a fűszerek jól átjárják.

3. A lisztet 1 mokkáskanál borssal és fél kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Bő, közepesen forró olajban 4-5 perc alatt pirosasra, ropogósra sütjük, végül konyhai papirtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

4. Langyosan vagy hidegen, fölszeletelt paprika, paradicsom és lilahagyma, no meg puha kenyér kíséretében tálaljuk, de adhatunk hozzá rántott hagymakarikákat is.

A leírásban szereplő Szegedi haltepertő recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.