Szegedi haltepertő

Elkészítés módja
1. A ponytfilé bőrét lehúzzuk, a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, azután húsát sűrűn beirdaljuk és 2,5-3 centis kockákra vágjuk. Az lenne a legjobb, ha több halfilénk lenne, és csak az alsó, szálkamentes részüket használnánk. Ezért is készülhet harcsából, fogasból, mert ezekben nincs szálka.
2. Ezután 1 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és 1 csapott kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át – de még jobb, ha egész éjjel – pácoljuk, hogy a fűszerek jól átjárják.
3. A lisztet 1 mokkáskanál borssal és fél kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Bő, közepesen forró olajban 4-5 perc alatt pirosasra, ropogósra sütjük, végül konyhai papirtörlőre szedve lecsöpögtetjük.
4. Langyosan vagy hidegen, fölszeletelt paprika, paradicsom és lilahagyma, no meg puha kenyér kíséretében tálaljuk, de adhatunk hozzá rántott hagymakarikákat is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.