Aszalt gyümölcsös fácánpástétom
Elkészítés módja
1. A fácánmelleket filézzük, bőrüket lefejtjük. Az egyiket megsózzuk, megborsozzuk, mély tányérba tesszük, és a konyakkal meglocsoljuk. Letakarva, egy éjjelen át hűtő-szekrényben érleljük.
2. Másnap a többi fácánmellet a szalonnával ledaráljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk vagy reszeljük, majd az olvasztott vajon megfuttatjuk. A húspéphez adjuk a tojással együtt, majd fél kiskanál sóval, a fűszerkeverékkel, egy kevés borssal, a pácoláshoz használt konyakkal, a tejszínnel és a nagyobb darabokra vágott mogyoróval összekeverjük.
3. Egy pástétom- vagy kisebb tortaformát, de lehet püspökkenyér- vagy őzgerincforma is, a húsos szalonnaszeletekkel körben kibélelünk úgy, hogy a kissé kilógjanak belőle. A húsos massza negyedét belesimítjuk, amire aszalt gyümölcsöket rakunk. Ismét húsos massza, majd a pácolt fácánmell következik. Húspép, gyümölcs, végül újra húspép a rétegezés sorrendje.
4. A formából kilógó szalonnát ráhajtjuk, alufóliával letakarjuk, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. A közepesnél kisebb lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) a forma vastagságától függően 50 perc – 1 óra 20 percen át sütjük.
5. Ha kihűlt, hűtőszekrényben dermesztjük pár órán át, végül vágódeszkára borítva, forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Tálaláskor Cumberland-mártással körülöntjük. Leginkább hideg előételként kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.