Aszalt gyümölcsös fácánpástétom

Aszalt gyümölcsös fácánpástétom recept
Hozzávalók
•  3 konyhakész fagyasztott fácánmell
•  kb. 70 dkg só
•  őrölt fekete bors
•  4 evőkanál konyak vagy brandy
•  15 dkg füstölt szalonna (csemege szalonna)
•  3 dundi újhagyma
•  5 dkg vaj
•  1 tojás
•  1 csapott kiskanál pástétom- vagy vadak fűszerkeverék
•  0.5 dl tej vagy főzőtejszín
•  3-4 dkg natúr mogyoró
•  20 dkg vegyes aszalt gyümölcs (alma szilva és sárgabarack vegyesen)
a forma kibéleléséhez:
•  12 vékony szelet húsos füstölt szalonna (kb. 20 dkg)

Elkészítés módja

1. A fácánmelleket filézzük, bőrüket lefejtjük. Az egyiket megsózzuk, megborsozzuk, mély tányérba tesszük, és a konyakkal meglocsoljuk. Letakarva, egy éjjelen át hűtő-szekrényben érleljük.

2. Másnap a többi fácánmellet a szalonnával ledaráljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk vagy reszeljük, majd az olvasztott vajon megfuttatjuk. A húspéphez adjuk a tojással együtt, majd fél kiskanál sóval, a fűszerkeverékkel, egy kevés borssal, a pácoláshoz használt konyakkal, a tejszínnel és a nagyobb darabokra vágott mogyoróval összekeverjük.

3. Egy pástétom- vagy kisebb tortaformát, de lehet püspökkenyér- vagy őzgerincforma is, a húsos szalonnaszeletekkel körben kibélelünk úgy, hogy a kissé kilógjanak belőle. A húsos massza negyedét belesimítjuk, amire aszalt gyümölcsöket rakunk. Ismét húsos massza, majd a pácolt fácánmell következik. Húspép, gyümölcs, végül újra húspép a rétegezés sorrendje.

4. A formából kilógó szalonnát ráhajtjuk, alufóliával letakarjuk, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. A közepesnél kisebb lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) a forma vastagságától függően 50 perc – 1 óra 20 percen át sütjük.

5. Ha kihűlt, hűtőszekrényben dermesztjük pár órán át, végül vágódeszkára borítva, forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Tálaláskor Cumberland-mártással körülöntjük. Leginkább hideg előételként kínáljuk.

A leírásban szereplő Aszalt gyümölcsös fácánpástétom recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.