Humusz (fűszeres csicseriborsókrém)

Humusz (fűszeres csicseriborsókrém) recept
Hozzávalók
•  20 dkg csicseriborsó
• 
•  1.5 dl olívaolaj
•  1 nagy gerezd fokhagyma
•  fél citrom kifacsart leve
•  őrölt fekete bors
•  3-4 evőkanál tahini vagy tahina (szezámpaszta)
•  kb. 1 dl csicseri főzőlé
a tálaláshoz:
•  magozott zöld olajbogyó
•  pirospaprika
•  pár csepp olívaolaj
•  pitakenyér

Elkészítés módja

1. A csicseriborsót megmossuk, egy lábasba szórjuk, és bőséges, sózott vízben puhára főzzük. A főzési idő fajtájától függően 2-3 óra lehet, de 25-30 percre is lerövidíthető, ha kuktában főzzük. Leszűrjük, — főzőlevét félretesszük, mert egy része kell majd a krémbe — hideg vízzel lehűtjük.

2. A kihűlt csicseriborsót turmixba vagy a merülőmixer tartályába rakjuk. Az olívaolajat, a fölaprított fokhagymát, a citrom kifacsart levét, egy kevés őrölt borsot és a tahinit hozzáadjuk, és pürévé turmixoljuk. Közben a csicseri főzőlevéből annyit adunk hozzá, hogy sűrű, krémszerű massza legyen az egész. A végén megkóstoljuk, ha kell megsózzuk, utánafűszerezzük.

3. Hosszúkás alakban tányérra halmozzuk, közepét hosszában végig kissé kimélyítjük, s apróra vágott olajbogyóval megtöltjük. Egy kevés pirospaprikával megszórjuk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk. Megforrósított pitakenyérrel tálaljuk.

A leírásban szereplő Humusz (fűszeres csicseriborsókrém) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (humusz) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.