Humusz (fűszeres csicseriborsókrém)
Elkészítés módja
1. A csicseriborsót megmossuk, egy lábasba szórjuk, és bőséges, sózott vízben puhára főzzük. A főzési idő fajtájától függően 2-3 óra lehet, de 25-30 percre is lerövidíthető, ha kuktában főzzük. Leszűrjük, — főzőlevét félretesszük, mert egy része kell majd a krémbe — hideg vízzel lehűtjük.
2. A kihűlt csicseriborsót turmixba vagy a merülőmixer tartályába rakjuk. Az olívaolajat, a fölaprított fokhagymát, a citrom kifacsart levét, egy kevés őrölt borsot és a tahinit hozzáadjuk, és pürévé turmixoljuk. Közben a csicseri főzőlevéből annyit adunk hozzá, hogy sűrű, krémszerű massza legyen az egész. A végén megkóstoljuk, ha kell megsózzuk, utánafűszerezzük.
3. Hosszúkás alakban tányérra halmozzuk, közepét hosszában végig kissé kimélyítjük, s apróra vágott olajbogyóval megtöltjük. Egy kevés pirospaprikával megszórjuk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk. Megforrósított pitakenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.