Változatok töltött paprikára és paradicsomra

Elkészítés módja
1. A töltött paradicsompaprikához a paprikákat megmossuk, kettévágjuk, és csumájukat kimetsszük. Az alma magházát kivájjuk, a retket meg a vöröshagymát megtisztítjuk, majd mindezeket a sajttal együtt vékony csíkokra metéljük – az almát, a sajtot és a retket kis kockákra, míg a hagymát finomra is vághatjuk. A majonézzel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a paprikákba töltjük. Jól behűtjük, végül apróra vágott lilahagymával meg metélőhagymával vagy csíkokra vágott sajttal és retekkel díszítjük.
2. A márványsajtos paprikához a paprikát úgy készítjük elő, mint az előző receptben. Töltelékéhez a puha vajat habosra keverjük, a reszelt márványsajtot hozzáadjuk, őrölt fehér borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és csillagcsöves habzsákba töltjük. A fél paprikák üregét enyhén megsózzuk, és a márványsajtkrémmel „kicifrázva” púposan megtöltjük. Retekkel, kaporlevéllel, olajbogyóval meg hegyes erős paprikával, esetleg vékony csíkokra vágott sonkával díszítjük.
3. A halsalátával töltött paradicsomhoz a paradicsomokat – miután szárukat kimetszettük – néhány másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután szűrőkanállal jeges, hideg vízbe átszedjük. Lecsöpögtetjük, majd bőrüket lehúzzuk, tetejükből pedig kb. egy centi vastag, kissé ferde szeletet levágunk; ez lesz a kalapjuk. Belsejüket (az apró magokat) kiskanállal kikaparjuk. A töltelékhez a majonézt megsózzuk, a mustárral és a citromlével ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk és a hallal, az ecetes uborkával meg a főtt tojással együtt csíkokra metéljük, majd a föl-aprított petrezselyemmel a majonézbe keverjük. A kivájt paradicsomokat megsózzuk, megborsozzuk, a halsalátával megtöltjük, és salátalevéllel meg citromszeletekkel díszítjük. Kalapjukat visszarakosgatjuk, és a főtt tojás lereszelt sárgájával megszórjuk.
Változatok töltött paprikára és paradicsomra recepthez fűződő történet, jótanács
A paradicsomokat forrázás helyett úgy is meghámozhatjuk, ahogyan az almát szoktuk, de a héjat megőrizzük, ugyanis némi ügyességgel összegöngyölve „rózsát” készíthetünk belőle, amit dísznek használhatunk. A burgonya- illetve spárgahámozó nagyszerűen megfelel erre a célra.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.