Lazacrózsa
Elkészítés módja
1. A lazacszeleteket, miután szobahőmérsékleten kissé felengednek – ez kb. 1 óra –, óvatosan egymásra fektetjük. 2. A kaprot, melyből 2-3 levélkét félreteszünk a díszítéshez, fölaprítjuk, majd az egymásra fektetett lazacszeletek egyik hosszanti szélét kb. fél centi vastagon belemártjuk. A kapros szélű lazacszeleteket kettesével a keskenyebb végüknél összeillesztjük, majd óvatosan föltekerjük úgy, hogy szép rózsa formája legyen.
3. Az uborka héját hámozó-késsel vékonyan lehántjuk. A 2-3 centi széles héjból adagonként 3 vékony csíkot – ezekből lesz a rózsacsokor szára –, és 6 levelet vágunk ki. A szárakat szépen tányérra fektetjük, a levélkéket mellé illesztjük, a lazacrózsákat - tányéronként hármat-hármat - a szárak végére állítjuk. A rózsák alját salátacsokrétával, paradicsommal, citrommal és kaporlevéllel díszítjük. Friss pirítós illik hozzá.
Lazacrózsa recepthez fűződő történet, jótanács
Készíthetünk mellé mustármártást is. Ehhez 10 deka dijoni szemes mustárt 6 evőkanál zamatos vörösborral össze-keverünk, és ezt kínáljuk külön a lazachoz. A lazacrózsákat tálalhatjuk úgy is, hogy francia salátát simítunk egy szép, kerek, lapos tálra, és a rózsákkal körberakjuk, földíszítjük és friss pirítóst kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.