Lazacrózsa

Lazacrózsa recept
Hozzávalók
•  20 dkg szeletelt füstölt lazac (fagyasztva kapható)
•  2 csokor kapor
•  1 kígyóuborka
a díszítéshez:
•  salátalevél (pl. lollo-rosso radicchio stb.)
•  paradicsom
•  citrom (lehet zöld citrom is)

Elkészítés módja

1. A lazacszeleteket, miután szobahőmérsékleten kissé felengednek – ez kb. 1 óra –, óvatosan egymásra fektetjük. 2. A kaprot, melyből 2-3 levélkét félreteszünk a díszítéshez, fölaprítjuk, majd az egymásra fektetett lazacszeletek egyik hosszanti szélét kb. fél centi vastagon belemártjuk. A kapros szélű lazacszeleteket kettesével a keskenyebb végüknél összeillesztjük, majd óvatosan föltekerjük úgy, hogy szép rózsa formája legyen.

3. Az uborka héját hámozó-késsel vékonyan lehántjuk. A 2-3 centi széles héjból adagonként 3 vékony csíkot – ezekből lesz a rózsacsokor szára –, és 6 levelet vágunk ki. A szárakat szépen tányérra fektetjük, a levélkéket mellé illesztjük, a lazacrózsákat - tányéronként hármat-hármat - a szárak végére állítjuk. A rózsák alját salátacsokrétával, paradicsommal, citrommal és kaporlevéllel díszítjük. Friss pirítós illik hozzá.

Lazacrózsa recepthez fűződő történet, jótanács

Készíthetünk mellé mustármártást is. Ehhez 10 deka dijoni szemes mustárt 6 evőkanál zamatos vörösborral össze-keverünk, és ezt kínáljuk külön a lazachoz. A lazacrózsákat tálalhatjuk úgy is, hogy francia salátát simítunk egy szép, kerek, lapos tálra, és a rózsákkal körberakjuk, földíszítjük és friss pirítóst kínálunk hozzá.

A leírásban szereplő Lazacrózsa recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lazac recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.